Badalona

La compra de l’edifici del Círcol de Badalona la decidirà un jutge

L'edifici del Círcol de Badalona, en ple centre de la ciutat. / ACN

Les propietàries sembla que prefereixen vendre'l a la constructora Vértice, que vol enderrocar l'immoble i fer-hi pisos. Malgrat això, el contracte de lloguer diu que el Círcol té preferència de compra

La  Local | 08/04/2016 a les 14:29 0
 

El futur propietari de l’emblemàtic edifici que allotja el Círcol Catòlic de Badalona segueix sent una incògnita. L’entitat social, cultural i esportiva -que ocupa aquest immoble del centre de la ciutat fa més de 70 anys, amb un contracte de lloguer- lluita per poder mantenir el local. Però, sobretot, està en lluita per fer-se amb la seva propietat, tal com els seus 900 socis van decidir en assemblea el mes de març.

Per això, durant setmanes han estat intentant trobar les condicions per poder demanar un préstec a dues entitats bancàries. A començament d’abril tot estava ja a punt per poder-lo rebre però el mateix dia que es van trobar al Registre totes les parts implicades, al Círcol li van comunicar que un problema administratiu feia impossible que l’entitat pogués comprar la seva pròpia seu. Ho ha explicat a La Local, Toni Fortesa, president del Círcol:


I és que tot i que el contracte de lloguer estableix clarament que el Círcol té la preferència de compra en cas que l’edifici sigui venut, les dues germanes que en són propietàries sembla que prefereixen vendre’l a una constructora valenciana, Vértice, que ja ha dit que vol enderrocar l’històric immoble i fer-hi pisos.

Aquest dijous els socis del Círcol han assistit a una reunió on se’ls ha explicat l’última hora del cas. El fet que, del dia a la nit, la clàusula de drets preferncial que tenia el Círcol sembla que perdi validesa, ha fet pensar a molts que hi ha hagut una oferta econòmica molt més alta que el preu de 900.000 euros que fins ara ha tingut l’edifici en qüestió:


Un jutge haurà de decidir el desenllaç

Per tot plegat, tot i que tan els socis del Círcol com l’empresa Vértice han assolit la xifra necessària per adquirir el local, no queda clar qui l’acabarà aconseguint. I és que aquesta setmana s’ha conegut que la finca té una escriptura pública d’opció de compra entre l’actual propietat i la pròpia Vertice.

Les intenses circumsancies de les darreres setmanes han fet que els socis i sòcies del Círcol hagin pres consicència de la importància d’entitat. Per Toni Fortesa ha estat una sorpresa emocionant veure les reaccions positives dels membres de l’entitat a les dues últimes reunions:


Un procés complicat

Ara fa una setmana, tan sols es tenien 180.000 euros dels 900.000 necessaris, gràcies al cobrament d’una quota als socis, a aportacions voluntàries i a recursos propis de tresoreria. L’única solució passava per aconseguir un préstec bancari, que es va obtenir a principis d’aquesta setmana a través de Caixabanc i l’Institut Català de Finances. El futur d’aquest edifici històric, situat al carrer Francesc Layret de Badalona, segueix a l’aire.

Informació elaborada per Francesc Andrés i Alèxia Guilera.

La  Local
 
 

Participa