Menjar i beure

La crema de Sant Josep, el dolç del Dia del Pare

Crema catalana, crema de Sant Josep o crema cremada. Foto: flickr Javier Lastras / martalopez

Tiana segueix mantenint la tradició de cuinar i menjar crema de Sant Josep. Les dues pastisseries del poble, Ca l'Aixelà i Can Pau, les fan cada any.

Marta  López | 19/03/2018 a les 19:12 0
 

La mengem tot l’any, però és el dolç per excel·lència del 19 de Març, dia de Sant Josep. Parlem de la crema catalana, també coneguda com a crema de Sant Josep. Actualment, en la majoria de restaurants catalans la podem trobar a la carta de postres, però tradicionalment els catalans i les catalanes l’han consumit pel Dia del Pare.

Per continuar amb aquesta tradició, moltes famílies segueixen fent la seva pròpia crema de Sant Josep a casa. Llet, rovell d’ou, sucre, midó, canyella i pell de llimona. Però per aquells que no saben fer la recepta, les pastisseries tradicionals en fan i les venen durant tot el dia. És el cas de les dues pastisseries de Tiana, Ca l’Aixelà i Can Pau. La crema és el producte estrella.

La Georgina Aixelà explica com ells fan tant la crema de Sant Josep com els tradicionals melindros que l’acompanyen:

 

A Ca l’Aixelà ho han fet des de sempre, i la Georgina diu que a dia d’avui la tradició es continua mantenint:

 

Es facin a casa o es comprin, el cert és que la crema de Sant Josep és un habitual del Dia del Pare, i a Tiana aquesta tradició segueix molt viva.

Marta López
Marta  López