Ajuntament

La CUP demana, al ple, quan i com s’aprovarà el Pressupost municipal, ara per ara prorrogat

La CUP creu que no s'ha informat adequadament el veïnat de les obres a Matas i els canvis de sentit a la Ciutadella / Alexia Guilera

A més, està en desacord amb la manera com s'estan comunicant moltes de les obres actuals al poble, així com algunes de les decisions en matèria d'Urbanisme per aquest mandat. Critiquen que no se n'està fent cap avaluació

Alèxia  Guilera | 08/01/2018 a les 17:41 0
 

Un decret d’Alcaldia, que s’ha presentat al ple d’aquest dimarts, donarà per prorrogat el Pressupost municipal actual, és a dir, el del 2017. És, fins ara, l’única informació oficial d’aquesta important decisió. Prorrogar-lo significa que, fins que no se n’aprovi un de nou (el de 2018), la majoria de capítols del Pressupost de l’Ajuntament seguiran tenint la mateixa quantitat que tenien l’exercici anterior.

Per això, la CUP vol saber quin és el calendari que té previst l’equip de govern per confeccionar i provar el Pressupost del 2018. Rosa ha preguntat, a més, a l’equip de govern si s’han plantejat algun sistema de treball -alternatiu al que han fet servir fins ara- per generar consens entre el veïnat de Tiana a l’hora de negociar i confeccionar l’esmentat Pressupost. Ha estat la regidora Núria Blasco qui li ha respost que serà a final de gener quan estaran a punt per ser aprovats.

tall Blasco

Àlex Rosa ha contestat que no estan treballant amb transparència:

tall rosa

Avaluar les obres al poble

La CUP també està en desacord amb la manera com s’estan comunicant moltes de les obres actuals al poble, així com algunes de les decisions en matèria d’Urbanisme per aquest mandat. Critiquen que no se n’està fent cap avaluació malgrat que l’alcaldessa s’hi va comprometre i que algunes de les decisions en Urbanisme, com ara els canvis de sentit al barri de la Ciutadella, han despertat molta oposició entre el veïnat. Per tot plegat, explica Rosa, ha presentat un prec al ple.

Núria Garcia, ha explicat que sí que calia aturar les obres, i ha detallat per què:

 

La regidora també ha dit que els prjectes estan validats i exposat unes semanes perquè qui vulgui els avalui.

Àlex Rosa li ha contestat això:

 

Tant Núria Garcia com Ester Pujol li han recordat a la CUP que els precs no són vinculants.

Finalment, la CUP i Junts han fet una altra pregunta més a l’equip de govern, al ple d’aquest dimarts. Volien saber a quant puja el deute que la Generalitat té amb l’Ajuntament pel que fa al finançament de l’escola bressol municipal. També han demanat si s’han fet reclamacions per aquest deutea la qual cosa uria Bladco regidora d’Educació ha dit que sí, i que se sumaran a la petició de la Federació de Municipis sobre el deute de les escoles bressol.

Tot plegat es remunta a l’any 2011 en què el Govern, assenyalen Junts i la CUP, va decidir reduir l’aportació que feia per cofinançar les escoles bressol municipals. Ho va fer eliminant la partida corresponent del Pressupost de la Generalitat. Per això, el 2014 diversos ajuntaments catalans van posar un seguit de reclamacions judicials contra el Govern català per haver deixat de pagar la seva part de finançament.

Alèxia  Guilera