Partits

La CUP marxa de “Km.0”

Xavier Bonet, membre de la CUP en la presentació de "Km.0" / alexramis

El partit, que havia decidit donar suport a la plataforma, finalment es presentarà a les eleccions pel seu compte. Diverses controvèrsies, amb qüestions com l’assemblearisme, han motivat la separació

Marta  Mestre | 27/01/2015 a les 10:46 0
 

La CUP es presentarà a les eleccions municipals pel seu compte i amb les seves pròpies sigles. Aquest partit que, en les últimes setmanes, havia decidit donar suport a la plataforma “Km.0” i a la seva candidatura, finalment tornarà a apostar pel seu propi projecte. “El millor és seguir camins polítics separats”, ha explicat un dels seus membres i possible candidat a l’alcaldia, Àlex Rosa. Segons ha afirmat, diverses “controvèrsies” els han fet prendre aquesta decisió “premeditada”.

 

Àlex Rosa en un ple municipal

Àlex Rosa en un ple municipal

La CUP, que “no tenia el 100% de confiança en la viabilitat de Km.0”, continuarà treballant en el seu propi programa i la seva llista. Una feina que ja havien iniciat abans de donar suport a la plataforma. Preparen un “decàleg” per “capgirar el sistema”.

 

No tenen clar si separats de la plataforma les perspectives electorals són més grans o més petites. Tot i això, asseguren que donaran resposta als votants “fidels” de la CUP.

 

La CUP no descarta futures col·laboracions

Tot i la marxa de la CUP de “Km.0”, aquest partit afirma tenir la “porta oberta” a un possible pacte de govern amb el partit polític que formi la plataforma. Expliquen que “els punts d’inflexió no són molt grans”.

Aquest cap de setmana, però, encara treballaran junts. Serà l’última vegada i per complir amb el “compromís” que tenien. Participaran a la primera “jornada de treball” que la plataforma preveu per preparar el seu programa electoral.

 

La CUP, entre el nucli fundacional de “Km.0”

Roda de premsa de presentació de la plataforma "Km.0". Xavier Bonet enmig

Roda de premsa de presentació de la plataforma “Km.0”. Xavier Bonet enmig

Així doncs ni Xavier Bonet, una de les cares conegudes del projecte “Km.0”, continuarà a la plataforma. I és que, segons els membres de la CUP, ells han format el 50% del grup impulsor del projecte. La idea de treballar junts per les municipals va sorgir amb la formació de la plataforma ciutadana “La Tiana del Segle XXI”. Els seus membres van intentar impedir els enderrocs de Can Guardiola i els jardins del carrer de la Pau. El que els unia era la idea de “canviar la vella política i apropar-la al ciutadà”, tal i com ha assegurat Àlex Rosa.

Marta  Mestre
 
 

Participa