General

La CUP pregunta per què s’han instal.lat càmeres a l’exterior de l’Ajuntament

Instal.lació de càmeres a l'Ajuntament, el mes de novembre / Alexia Guilera

També ha demanat que es facin públics els béns i el que cobren en dietes i indemnitzacions els 13 regidors de l'Ajuntament. Ja ho havien demanat el mes de juny

Alèxia  Guilera | 05/12/2017 a les 23:57 0
 

La CUP ha demanat al ple d’aquest dimarts ha demanat a l’equip de govern per què s’han instal.lat un seguit de càmeres de seguretat a l’exterior de l’edifici principal de l’Ajuntament. L’alcaldessa Ester Pujol li ha respost que hi ha hagut un seguit de problemes de seguretat i ha dit que, per això, les càmeres són una mesura garantista per als propis treballadors:

 

El portaveu de Junts, per la seva banda, ha dit que darrerament se’ls han restringit tant els accessos a l’Ajuntament que senten que se’ls tracta de sospitosos:

 

A la seva pregunta al ple, la CUP també ha demanat quant han costat aquestes càmeres de seguretat. Han costat 3.300 euros, ha explicat l’alcaldessa.

 

Al ple la CIUP també ha demanat que es facin públics els béns i el que cobren en dietes i indemnitzacions els 13 regidors de l’Ajuntament. Ja ho havien demanat el mes de juny, també al ple, però, segons denuncia el seu portaveu municipal, Àlex Rosa, aquesta informació encara no es pot trobar al web municipal. Rosa creu que, a Tiana, s’està “molt per sota” del llindar òptim de compliment de la llei de Transparència:

 

El portaveu de la CUP també creu que l’Ajuntament no ho ha fet perquè “no ho considera prioritari i perquè manca voluntat”.

Ester Pujol ha admès al ple que sí que ho van sol.licitar però que no s’ha fet públic encara.

El tiana.cat

La CUP ha presentat també al ple un prec en què ha demanat a l’equip de govern que elabori un manual tècnic de protecció del correu electrònic municipal, el del domini tiana.cat. I és que, diu Rosa, creuen que alguns correus electrònics de treballadors o treballadores municipals poden haver estat llegits per altres persones que no són el seu usuari.

En cas que altres persones apart del treballador o treballadora municipal tinguin accés a aquestes adreces electròniques, la CUP ha demanat que es faci un informe que especifiqui qui els pot llegir i els documents on s’avisa els treballadors que hi ha persones que poden entrar als seus correus. Ester Pujol ha assegurat que els usuaris de tiana.cat són els únics que hi poden accedir:

 

Àlex Rosa ha demanat l’informe tècnic de l’informàtic de l’Ajuntament que avala tota aquesta explicació de l’alcaldessa.

 

Alèxia  Guilera