Urbanisme

La CUP preguntarà al ple sobre les obres del Cau i del carrer del Centre

Inici de les obres del nou local del Cau, el passat juny. Foto: Alèxia Guilera. / martalopez

En les dues obres, una en procés i l'altre ja acabada, s'han trobat problemàtiques.

Marta  López | 12/09/2018 a les 12:18 0
 

El grup municipal de la CUP presentarà al ple d’aquest dijous dues preguntes relacionades amb les obres del Cau, que s’estan fent ara; i amb les obres del carrer del Centre, finalitzades el passat juny.

Respecte a les obres del Cau, el regidor de la CUP, Àlex Rosa, explica que el seu partit té constància de dues problemàtiques que han sorgit. La primera és que, segons els veïns i veïnes afectats, les cases properes a l’obra han patit danys:

 

La segona és que l’espai que s’està construint no acaba de ser suficient per les necessitats de l’entitat:

 

Davant d’aquestes problemàtiques, el grup municipal preguntarà quins són els danys ocasionats en les cases adjacents i si l’Ajuntament ha valorat la possibilitat de modificar l’assertivitat del projecte ja que, una vegada aconseguit aquest espai, sigui una solució definitiva i no una solució temporal.

Pel que fa a les obres del carrer del Centre, el regidor cupaire explica que des del seu grup municipal han sotmès a peritatge la qualitat de les obres i que, segons l’arquitecte urbanista que ha fet la valoració, les obres són un desastre i un engany:

 

Entre els problemes més rellevants que va concloure estan la mala elecció del paviment, tenint en compte la inexistència de conductors d’aigües pluvials, que converteixen els carrers en rieres els dies de pluja; i errors de càlcul en les distàncies d’aparcament, així com falta d’accessibilitat.

Davant d’aquest peritatge, la CUP formularà tres preguntes: si l’Ajuntament ha sotmès l’obra a avaluació, si ha previst interposar alguna reclamació i si ha previst o té intenció de solucionar tots els errors d’aquesta obra.

Per últim, dins d’aquesta intervenció, també voldran fer un prec per demanar que l’Ajuntament faci una avaluació amb comerciants de la zona i amb persones amb diversitat funcional que puguin detectar els errors d’accessibilitat d’aquesta obra.

Marta López
Marta  López