Festa Major

La Descorxada donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Cebrià

La Descorxada de l'edició del 2017. / martifrancas

Serà aquest dissabte 8 de setembre. Començarà a les 8 del vespre, des del parc Joan Armengol, i acabarà al parc del Dr. Mascaró.

Marta  López | 07/09/2018 a les 17:14 0
 

Des d’aquell dia, ara fa sis anys, que el tianenc Dani Fernández va agafar un carro i un aparell de música i va fer el primer Correbars al poble, La Descorxada ha anat creixent fins a consolidar-se i aconseguir ser el tret de sortida de la Festa Major de Sant Cebrià. Un fet que, segons el Marc Escolar, membre de Descorxats, mai s’haurien imaginat.

Després d’aquella primera iniciativa d’en Dani Fernández, a l’any següent la festa va passar a mans dels Descorxats. Aquest grup de joves, doncs, porta organitzant el correbars tianencs des de fa cinc anys. Per a la Berta Garcia, una altra membre de Descorxats, és tot un orgull ser els que inaugurin la Festa Major:

 

La Descorxada ha passat a ser una cita clau de la Festa Major i cada any augmenta el nombre de tianencs i tianenques que hi participen. El Marc i la Berta diuen que, fins i tot, l’any passat es van quedar sense tiquets per vendre:

 

En Marc explica que cada any intenten introduir alguna cosa nova, per fer que la Descorxada continuï creixent. Aquest any, però, serà una novetat petita, degut que l’any passat van celebrar els 5 anys i van fer créixer molt la festa:

 

El canvi d’aquest any serà de recorregut: per primer cop, passaran per l’Ajuntament:

 

Durant el recorregut, els acompanyarà la música de la Banda Patilla:

 

Per segon any consecutiu, tindran al Tiana Groove Collective, un grup de músics format per tianencs i tianenques:

 

En Marc enumera alguns dels seus integrants:

 

La Descorxada també participarà en la iniciativa del got solidari impulsada per Tiana Solidària:

 

Amb això, volen demostrar que la Descorxada no només és fer festa, sinó que té valors molt forts:

 

Descorxats també s’encarrega d’altres activitats al llarg de l’any, com la Castanyada o Carnestoltes:

 

El seu eix vertebrador, expliquen la Berta i en Marc, és tenir en compte la vida del poble. És per això que, de cara al futur, tenen la intenció d’aconseguir fer una Festa Solidària, que tindria lloc a l’abril, abans de la Festa dels Racons:

 

La Descorxada es fa aquest dissabte 8 de setembre. Començarà a les 8 del vespre, des del parc Joan Armengol, i acabarà al parc del Dr. Mascaró.

Marta López
Marta  López