La Diputació de Barcelona prepara el dispositiu d’informació i vigilància contra els incendis forestals

Informadors i vigilants del Pla d'Informació i vigilància contra incendis forestals. Foto: Diputació de Barcelona / martalopez

L’abast territorial del dispositiu, que es posa en marxa aquest divendres 14 de juny, és de 475.502 hectàrees forestals dividides en tres sectors de prevenció. Tiana forma part del sector Metropolità Nord, juntament amb les altres poblacions del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

La  Local | 11/06/2019 a les 16:43 0
 

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb 269 Ajuntaments i 124 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), posa en marxa a partir d’aquest divendres 14 de juny el dispositiu previst en el Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI). El Pla, que estarà actiu fins el 30 d’agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides a la ciutadania davant de conductes de risc de perill d’incendi.

L’abast territorial del dispositiu és de 475.502 hectàrees forestals, dividides en tres sectors de prevenció. Tiana forma part del sector Metropolità Nord, juntament amb les altres poblacions del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Es preveu que, en total, el dispositiu disposi de 91 unitats d’informació i vigilància, 18 punts de vigilància fixa i un punt de vigilància mòbil. Tiana forma part de la unitat d’informació 76, que inclou a Badalona i Santa Coloma de Gramenet; i acull un punt de vigilància fixa a la zona del Turó de Galceran.

Els mitjans humans del PVI el formen 259 persones, de les quals 38 són guaites situats en els 18 punts de vigilància fixa, 182 informadors amb vehicle per recórrer un total de 91 rutes, 33 operadors de telecomunicacions i sis responsables de control.

El dispositiu, desenvolupat per la Diputació de Barcelona, compta amb la col·laboració de 269 ajuntaments, 124 ADFs, 9 Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal i altres administracions com el cos de Bombers de la Generalitat, el cos d’Agents Rurals (CAR) i les Policies locals.

Font: Gabinet de Premsa i Comunicació de la Diputació de Barcelona

La  Local