Animals

La Festa del Ruc triomfa mentre el seu crowdfunding s’estanca

El ruc ha de ser guiat per un adult i el nen ha de portar casc. Aquestes són les normes principals de la passejada. / Laia Patau Fabres

Rucs de la Serralada ha obert un crowdfunding per recaptar diners per l'optimització de l'espai. Durant la Festa del Ruc, s'ha buscat la col·laboració i difusió del projecte.

Laia  Patau Fabrés | 24/02/2019 a les 14:30 0
 

Rucs de la Serralada ha organitzat aquest diumenge la segona edició de la Festa del Ruc. De deu a dues del migdia, el recinte situat al Torrent de Can Ratola ha acollit a petits i grans en una jornada plena d’activitats. Aquest any a més, han iniciat un projecte de crowdfunding per adquirir eines necessàries per cuidar dels rucs.

Des de l’organització, Cèlia Gadella, afirma que aquesta edició ha assistit més gent i que estan molt contents:

 

A les 12 del matí la cua per muntar en ruc era d’entre mitja hora i una hora. Per aquesta raó, aquest any la volta en ruc s’ha reduït a 10 minuts per persona:

 

La Festa del Ruc suposa un contacte directe amb la natura dins de l’àrea metropolitana i, per això, molts pares i mares han decidit portar als seus fills/es. Aquest és el cas de la Laura Martínez:

 

La festa també ha acollit a famílies i amics que han decidit passar el dia junts:

 

Durant la jornada, s’ha apropat gent de Tiana, Montgat i Badalona que han omplert la Riera de Sant Jordi de vehicles. Durant el matí ha sigut molt complicat aparcar a la zona, ja que la majoria han decidit optar pel cotxe.

Tot i l’èxit de la festa, Gadella diu que el crowdfunding es troba actualment estancat i que necessiten col·laboració i difusió:

 

Rucs de la Serralada necessita 12.500€ per adquirir un mini tractor que els faciliti l’optimització de l’espai. Demanen suport ecònomic a través de la plataforma goteo, on han començat la recaptació de diners que s’allargarà fins el 19 de març.

 

 

Laia  Patau Fabrés