Urbanisme | Viure a Tiana

La festa major petita estrena placeta Clavé

Una veïna passa per la nova placeta amb el seu gos, aquest dijous. En primer terme, a la dreta, la nova font / Alexia Guilera

Aquells que veuen bé la reforma, aprecien que la placeta, ara, es veu més. També, que no quedarà entremig dels cotxes. Els detractors creuen que ha perdut l'encant que tenia.

Alèxia  Guilera | 07/06/2018 a les 14:04 0
 

La festa major petita i el Tast Tiana són l’escenari en què, els propers dies, s’estrenarà la renovada placeta Clavé, també anomenada dels 4 banquets.

Ja s’hi han instal.lat els 4 nous bancs i la font, que és al mateix lloc que l’antiga però no hi té res a veure. El monòlit en homenatge a Clavé que caracteritzava la placeta segueix presidint-la però reconstruïda un parell de metres més avall. Ara, darrera el monòlit és l’únic punt per on passen vehicles, la resta  de l’espai és només per a vinants, com la resta del carrer Matas fins a Castellar.

Aquest matí, hi havia persones partidàries i detractores de la remodelació: com sempre, hi ha opinions per a tots els gustos. Aquells que veuen bé la reforma, aprecien que la placeta, ara, es veu més. També, que no quedarà entremig dels cotxes:

Entre el veïnat, hi ha qui considera que la placeta no s’ha renovat sinó que l’actual és un espai completament diferent al que hi havia allà mateix fins fa unes setmanes. Els detractors de la remodelació, en general,  creuen que la placeta ha perdut l’encant que tenia:

 

 

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, n’està molt satisfeta, d’aquesta remodelació, especialment del nou enllumenat del tram renovat del carrer Matas.

 

Ara, al carrer Matas falta remodelar el tram fins a Sant Francesc, i que a la zona ja arranjada hi creixi la gespa que s’ha plantat:

 

Tanmateix, Núria Garcia ha volgut recordar que la reurbanització total de Matas no estarà completament acabada fins aquest juliol.

Alèxia  Guilera