Laboral

La Justícia dóna la raó a la residència Sant Cebrià

Entrada de la residència Sant Cebrià / Alexia Guilera

Considera que "no és possible sostenir" que es vulnerés el dret d'una treballadora que va denunciar l'empresa (Serveis Assistencials St Cebrià SL) perquè, va dir, no li havien permès anar a votar.

Alèxia  Guilera | 11/11/2016 a les 13:42 0
 

Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acabat donant la raó a la Direcció de la residència Sant Cebrià, en considerar que “no és possible sostenir” que es vulnerés el dret d’una treballadora que va denunciar l’empresa (Serveis Assistencials St Cebrià SL) perquè, va dir, no li havien permès anar a votar. Els fets van tenir lloc el el 24 de maig del 2015, jornada en què hi va haver eleccions municipals. La treballadora va denunciar la residència per haver vulnerat el seu dret fonamental al sufragi actiu, i el març es va saber que havia guanyar la demanda.

Ara, la direcció del centre ha fet pública una segona sentència del TSJC en què es revoca l’anterior, on sí que es considerava que el dret fonamental de la treballadora havia estat vulnerat. I és que, segons va explicar ella mateixa, no li van permetre sortir del centre per anar al seu col.legi electoral.

Segons la Direcció de la residència, aquell dia la treballadora “no va actuar seguint el procediment que té el centre” per jornades electorals, i va marxar de la residència entre les 14.30 i les 17.30h sense avisar que ho feia per aquest motiu.

La treballadora, en canvi, ha explicat que, efectivament, ella va ser fora del centre durant el període esmentat per anar a votar al seu col.legi electoral, a Santa Coloma de Gramenet, però que ho va notificar al responsable de torn, que li va donar el vistiplau.

Com que va considerar que era una absència injustificada de la feina, la Direcció de la residència -on hi treballa una vintena de persones- va sancionar la treballadora amb 3 dies de suspensió de feina i de sou, el mes de juny.

Posteriorment, i en guanyar la treballadora la seva demanda, la Justícia havia condemnat la residència a indemnitzar la noia amb 10.000 euros.

La decisió judicial feta pública ara pel TSJC, però, no és ferma, per tant, la treballadora hi pot apelar davant del Tribunal Suprem.

Alèxia  Guilera