Cultura | Política

La moció de Junts per Tiana sobre el projecte de Can Riera no tira endavant, per ara

Can Riera. / martalopez

L'equip de govern va proposar, durant el ple extraordinari d'aquest dimecres 28 d'octubre, treballar el text conjuntament durant la setmana i pujar-lo al ple de novembre.

Marta  López | 29/10/2020 a les 12:45 0
 

Aquest dimecres 28 d’octubre ha tingut lloc el ple extraordinari sobre el projecte de Can Riera a petició del grup municipal de Junts per Tiana. L’agrupació d’electors va voler incloure una moció d’urgència sobre aquest tema durant el ple del 6 d’octubre, però l’equip de govern va votar-hi en contra.

Tal com va explicar el mateix portaveu del grup, Isaac Salvatierra, a la sessió extraordinària van presentar una esmena a la totalitat a la moció registrada al ple i van afegir alguns elements nous. Entre les idees principals es troba el fer de Can Riera un espai multifuncional, paralitzar el trasllat d’oficines municipals i elaborar un pla d’usos dels espais municipals disponibles i millorar l’eficiència energètica de l’edifici:

 

Salvatierra va subratllar que la moció presentada recollia el pols i el neguit de la ciutadania, especialment del món de la cultura:

 

Tant el portaveu dels socialistes, Albert Sales, com el d’Esquerra, Jaume Darbra, van defensar que en cap moment havien posat en dubte que Can Riera és cultura, i “amb majúscules”, i van justificar la necessitat de traslladar Serveis Socials de manera provisional:

 

Sobre el trasllat provisional de Serveis Socials, des de Junts van dir que no volien que passés com amb l’Escorxador:

 

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, va dir que havien afegit coses a la moció que ja s’havien parlat i que ja s’havia dit que farien. A més, va dir que les formes en alguna part de l’escrit no eren les correctes i que podien arribar a un consens sense faltar el respecte:

 

Salvatierra va dir que estaven oberts a canviar-ho i van fer una esmena en directe per eliminar el paràgraf 3 i canviar dos punts de la moció:

 

Tot i això, l’alcaldessa va proposar de treballar el text conjuntament durant la setmana i pujar-lo al ple de novembre:

 

Així doncs, els tres grups municipals de l’equip de govern van votar en contra de la moció, tot i les esmenes, per treballar-la tots plegats de cara al 3 de novembre:

Marta López
Marta  López