Viure a Tiana

Queixes perquè la piscina ha tornat a tancar en arribar al seu màxim aforament

La piscina municipal de Tiana. / sergiquevedo

Una hora després d'haver-la obert van haver de tancar l'accés en tenir l'aforament, de 430 persones, ple. La regidora d'Esports diu que l'afirmació que hi ha més abonats de Montgat que de Tiana és "només una sensació”.

La  Local | 17/07/2017 a les 14:57 0
 

Aquest diumenge es va tornar a assolir l’aforament màxim de la piscina municipal d’estiu. Abans de les 12 del migdia ja no s’hi podia accedir. A més, un problema, divendres a la tarda, amb les dutxes exteriors va fer que estiguessin fora de servei tot el cap de setmana. El problema de les dutxes s’ha solucionat aquest dilluns a primera hora quan operaris de la brigada municipal ja les han tornat a posar en funcionament.

El tema de l’aforament l’ha explicat Núria Blasco, regidora d’Esports. Considera que el principal problema és que “la piscina té la mida que té”

 

Aquest diumenge la piscina va haver de tancar a les 11.30h, només una hora després d’obrir portes, per aforament complet. Aleix Hernández, coordinador de les instal.lacions, ha explicat que a les 10h, mitja abans d’obrir, ja hi havia una cua que superava les 120 persones. Per això es va arribar a l’aforament complert -que és de 430 persones- tan aviat:

 

Tot i això, el coordinador assegura que en tot moment es va tenir controlat l’accés:


A la xarxa social, Junts per Tiana o l’exalcalde Emili Muñoz (Gent x Tiana) també han criticat aquest cap de setmana diversos temes relacionats amb la gestió i funcionament de la piscina municipal d’estiu. El portaveu de Junts ha qualificat de “surrealista” el conveni amb l’Ajuntament de Montgat i l’exalcalde ha dit que “aquesta barbaritat de conveni s’ha d’anular immediatament”

Núria Blasco ha assegurat, per la seva banda, que hi ha més abonats de Tiana que de Montgat, 1.078 i 772, respectivament. Ha afegit que l’afirmació que hi ha més abonats del poble veï és “només una sensació”:

 

La regidora també ha recordat que, des del 3 de juliol, ja no es poden fer cap abonament les persones empadronades a Montgat, metre que els tianencs i tianenques ho podran seguir fent durant tota la temporada d’estiu.

 

L’opinió dels abonats

Aquest dilluns, La Local s’ha apropat a la piscina per saber quines són les opinions dels abonats dels dos pobles. En general, tothom es mostra satisfet amb aquestes instal·lacions municipals. Tanmateix, els caps de setmana ja no hi van perquè saben que la massificació de la piscina els pot deixar fora. Escoltem què en pensen alguns usuaris i usàries:

 

Per la seva part, els montgatins opinen el mateix i asseguren que tampoc van a la piscina dissabtes i diumenges, per la mateixa raó:

 

Una altra veu important en tot aquest tema és la de l’empresa que porta la pisicina municipal, Safis. Dos dels seus treballadors expliquen que moltes de les persones que hi van els diumenges paguen l’entrada per passar el dia sencer a la piscina, és a dir, que aquell dia no hi ha gaire abonats.

PISCINA MUNICIPAL (12)

El conveni entre Tiana i Montgat també a l’ull de l’huracà

El 2012 es va signar el conveni entre l’Ajuntament de Tiana i el de Montgat. Permet que els montgatins es treguin l’abonament de la piscina i, en contrapartida, les persones de Tiana poden aparcar a la zona verda de l’estació, pagant una quantitat anual, com si fossin residents. Però s’han presentat molts problemes des de la signtura del conveni.

Per a la regidora d’Esports, el conveni era una “necessitat pels tianencs pel moment en que es va fer”. Núria Blasco:

 

Si es pregunta als abonats la situació és diferent. Alguns dels tianencs no les tenen totes amb aquest conveni, tal com ells mateixos han explicat als micròfons de La Local-Ràdio Tiana:

 

Les persones entrevistades que estan empadronades a Montgat, en canvi, es mostren molt satisfetes de poder gaudir d’aquestes instal·lacions i troben el conveni molt adient:

 

Molt probablement, la piscina municipal seguirà presentant problemes d’aforament aquest estiu. I és que aquest any hi ha més de 1.800 abonats, entre Tiana i Montgat i, sense comptar les entrades soltes, l’aforament seguirà sent el mateix: 430 persones.

La  Local