Medi Ambient

La Plantada Popular “ha estat un èxit” malgrat la pluja

Un nen petit plantant herbes aromàtiques a la Plantada d'enguany. Foto: Marc Brugat Segalés. / Alexia Guilera

Les plantes aromàtiques i les culinàries han protagonitzat l’edició d’enguany

La  Local | 08/04/2018 a les 14:00 0
 

La Plantada Popular d’aquest any ha transcorregut amb normalitat i s’ha vist poc afectada pel mal temps. Moltes famílies amb nens petits s’han apropat a la Ronda d’Ernest Lluch per gaudir d’un matí en contacte amb la natura, ignorant la previsió meteorològica que vaticinava pluja i vent durant tota la jornada. El regidor de Medi Ambient i sostenibilitat de l’Ajuntament, Xavier Doñate, ha valorat l’acte molt positivament.

 

Els motius que han dut els assistents a apropar-se al parc són molt distints: des de la voluntat de passar un matí diferent en família fins a voler conscienciar els fills sobre la importància de la natura, passant per les ganes de millorar el poble, entre d’altres.  Una veïna del barri, la Mercè, ens ha explicat què l’ha fet venir a la plantada.

 

Seguint la línia de la Mercè, en Jordi també defensa la creació d’espais verds per tenir  “una Tiana més natural”.

 

Moltes persones han assistit a la plantada acompanyades de nens i nenes: fills, néts, nebots… En Francesc ens ha explicat perquè és important participar amb infants en aquests tipus d’activitats.

 

Una plantada que té més de 20 anys

La Plantada Popular va néixer l’any 1994 després del gran incendi que va patir Tiana. La iniciativa pretenia repoblar de vegetació les zones que van ser arrasades per les flames i, alhora, conscienciar la població. Per aquest motiu totes les edicions, fins fa dos anys, es van centrar en la plantació d’arbres mediterranis típics de la Serralada Litoral. Però, des de l’any passat, la Plantada Popular se celebra en un nou emplaçament, la Ronda d’Ernest Lluch, i s’han canviat els arbres autòctons per les plantes aromàtiques característiques del Mediterrani. La novetat més gran d’enguany ha estat la inclusió de plantes d’ús culinari al repertori d’espècies per plantar.

El que podria haver estat una edició sabotejada per la pluja ha acabat sent una Plantada Popular sense incidents i amb una participació força alta, 24 anys després del seu naixement. Una informació elaborada per Marc Brugat Segalés.

La  Local