Ajuntament | Política

La Policia Local va identificar algun dels encaputxats que van despenjar la senyera

Els encaputxats també van treure llaços grocs del poble. Foto: S. del Maresme / Alexia Guilera

Ho van fer després de la trucada d'un veí i no per seguiment a imatges de càmeres de seguretat. Ho ha explicat l'alcaldessa al ple aquest dimarts responent a una pregunta del PDeCAT-DC.

Alèxia  Guilera | 03/04/2018 a les 22:04 0
 

La Policia Local sí que va identificar algunes de les persones que el 16 de març per la nit van despenjar l’estelada de l’entrada a Tiana. Però ho van fer després de la trucada d’un veí i no per seguiment a imatges de càmeres de seguretat. El PDeCAT-DC ho ha preguntat al ple d’aquest dimarts. Aquesta és la seqüència dels fets aquella nit, explicada per l’alcaldessa Ester Pujol al ple:

 

El PDeCAT-DC demanava si els integrants de la Policia Local que estaven de guàrdia la nit del 16 de març a Tiana van detectar amb les càmeres de seguretat els encaputxats que van despenjar l’estelada de l’entrada al poble. El regidor Joan Cañada ho ha preguntat a l’equip de govern:

 

Cañada també ha preguntat si els agents  van interceptar esl encaputxats o els van demanar que s’identifiquessin, cosa que sí van fer en part, ha explicat l’alcaldessa.

El PDeCAT-DC ha demanat, a més, que la Policia Local els ensenyi les imatges enregistrades aquella nit per les càmeres de seguretat que hi ha al poble. Ester Pujol els ha respost que haurien d’especificar quines imatges volen veure de les gravades perquè és un tema delicat per la llei de protecció de dades. Tanmateix, ha dit que el grup municipal podrà consultar aquelles imatges.

L’alcaldessa també ha volgut subratllar que l’espai públic és de tothom, tot i que pot ser de reivindicació:

 

Ester Pujol ha remarcat que en el cas de la despenjada de l’estelada, el 16 de març, els encaputxats no van cometre cap delicte ni cap falta. Sí que, en canvi, ho van fer altres encaputxats que han robat a Tiana en altres moments de l’any.

La nit del 16 de març un grup d’encaputxats va retirar l’estelada que hi havia des del setembre del 2015 a la rotonda de l’entrada sud a Tiana. També van treure nombrosos llaços grocs del poble.

Les dutxes del poliesportiu

EL PDeCAT-DC també ha demanat al ple, mitjançant un prec, que se solucioni el problema de la pressió de les dutxes al poliesportiu municipal. No sempre, ha explicat el grup municipal al prec, l’aigua surt calenta perquè sovint en varia la pressió i/o el cabdal. El regidor Joan Cañada també ha explicat que no hi ha prou gas per escalfar l’aigua, ja que les bombones no donen a l’abast i ha proposat que s’hi instal.li un dipòsit de gas pel poliesportiu.

La regidora d’Esports, Núria Blasco, ha dit que s’està fent una auditoria sobre el funcionament de les dutxes per tal de poder-ne millorar el funcionament a posteriori.

Alèxia  Guilera