Montgat

La qualitat de l’aigua de la platja de Montgat és “excel.lent” segons l’ACA

La platja de Montgat, en una imatge d'arxiu / laurafernandez

El Maresme ha començat la temporada de bany amb una qualitat exel.lent de les seves aigües, una de les millors de la costa catalana

La  Local | 19/06/2017 a les 11:39 0
 

La platja més utilitzada per veïns i veïnes de Tiana, la de Montgat, ha obtingut la qualificació d'”excel.lent” (el màxim de la categoria) en l’anàlisi de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El Maresme ha començat la temporada de bany amb una qualitat exel.lent de les seves aigües, una de les millors de la costa catalana, informa el Consell Comarcal del Maresme. Així queda reflectit a les analítiques que fa l’Agència Catalana de l’Aigua i que es poden consultar aquí.

La xarxa de sanejament, amb 10 depuradores gestionades pel Consell Comarcal, assegura que l’aigua que s’aboca a mar estigui lliure de qualsevol substància nociva, a la vegada que impedeix el pas de materials surants com plàstics, productes higièncis i altres.

Tot i el correcte procés de sanejament de les aigües residuals al Maresme, es poden donar situacions que, d’entrada, poden crear alarma entre els banyistes. La principal és l’aparició d’escumes. Aquestes, però, es generen per processos naturals relacionats amb la degradació de la matèria orgànica del mar i per tant, la seva presència a les aigües litorals està associada a processos de caràcter natural i no a episodis de contaminació de les aigües.

Un altre element que sol provocar aquesta sensació de brutícia és l’aparició d’objectes i materials surant al mar: plàstics, material higiènic, envasos, fustes, vegetació, etc. Són residus que arriben al mar per incivisme, per això, cal que tots plegats siguem conscients que tot el que s’aboca a les rieres, als carrers o es deixa a la sorra aribarà al mar, assenyalen des de l’ens comarcal.

La  Local