Urbanisme

La remodelació de Matas genera dubtes

D'esquerra a dreta: Joan Graupera (PDeCat-DC), Marta Guàrdia (ERC; Ferran Almeida (PSC), Diego Parra (PP), Judith Jordà (CUP) i Gemma Liñán (Junts), aquest dimarts / Alexia Guilera

Al programa també s'ha explicat, des de cadascun dels 4 grups municipals que n'han format part, perquè finalment no ha cuallat la moció de censura.

Alèxia  Guilera | 20/12/2017 a les 15:48 0
 

La remodelació, ja en marxa, del carrer Matas i el canvi de direcció de 5 carrers del poble ha estat motiu de crítiques unànimes, aquest dimarts a l’ “Ara i aquí”, la tertúlia política de La Local-Ràdio Tiana. Els dubtes els ha expressat, fins i tot, el representant del PSC, Ferran Almeida:

 

Diego Parra, del PP, ha expressat la seva disconformitat amb que el canvi de direcció dels 5 carrers es faci aquest desembre, tal com ha anunciat l’Ajuntament. A més, creu que no s’ha informat “prou bé” la ciutadania d’aquests dos projectes. Els preocupa, ha dit, la supressió de les places d’aparcament de tot el tram de Matas que es remodelarà:

 

El PP, ha dit Diego Parra, creu que el carrer Escalfapé hauria de ser ampliat “prioritàriament” tal com, ha dit, el PSC va prometre durant la campanya electoral de les passades municipals.

Per la seva banda, Gemma Liñán, de Junts per Tiana, ha dit que li agradaria parlar “en propietat” d’aquest projecte però que això és impossible “perquè els grups de l’oposició no l’hem vist”, ni se n’ha parlat en detall, ha dit, més enllà de la presentació de la remodelació de Matas a la jornada de mobilitat que es va fer el 2016. Liñán també ha dit que no té clar que l’objectiu del projecte s’acabi assolint:

 

Junts també critica que no s’ha informat prou el veïnat del projecte i creu que, tot plegat, demostra que el PSC ha abandonat el seu projecte de desviat el trànsit per Can Gaietà i el Carmelità, per tal de descongestionar de vehicles la carretera.

Joan Graupera, del PDeCat, tampoc està d’acord amb el projecte tal com es farà i també creu que el veïnat ha estat “poc informat”. El PDeCat, ha dit, sí que vol que es pacifiquin carrers del centre de Tiana però els preocupa, també, que hi haurà menys places d’aparcament al centre i que no hi ha prevista cap àrea nova per deixar-los. El seu grup té una proposta alternativa:

 

La regidora d’ERC Marta Guàrdia formava part de l’equip de govern quan es va dissenyar la remodelació del carrer Matas, per això ha assenyalat un dels objectius essencials a l’hora de pacificar-lo:

 

Marta Guàrdia creu que sí que es complirà l’objectiu de desviar la circulació, amb aquest projecte, d’ un gran volum de vehicles per carrers del centre de Tiana. La regidora d’ERC ha demant que es facin, a Tiana, “els camins dels infants”, una demanda de vies segures feta pel Consell d’Infants que permetria a la canalla anar i venir pel poble, un cop pacificat.

Finalment, Judith Jordà de la CUP, ha dit que “no es pot comunicar amb una octaveta” un tema tan important pel veïnat del poble.

 

Jordà creu que un dels temes més importants a resoldre, ara per ara, és l’excessiva velocitat a la qual circulen vehicles i, especialment, autobusos pel passeig Vilesa, fet que impedeix pacificar veritablement el centre del poble.

Alèxia  Guilera