Urbanisme

La Sala Albéniz celebra el sorteig d’ordenació de les llistes de la promoció d’habitatges dels Vessants II

Moment del sorteig, davant notari, per a l'ordenació de les llistes per accedir als habitatges dels Vessants II. / martalopez

Ara, només queda esperar al 23 de juliol per consultar la llista definitiva. A partir d’avui, però, es pot consultar el llistat provisional al web de l’Ajuntament de Tiana.

Marta  López | 20/07/2018 a les 10:17 0
 

Totes les cadires de la Sala Albéniz, de la platea i de la primera planta, plenes. Gent de peu a banda i banda i al fons de la sala. Vanos per fer passar el calor. Però no podien fer passar els nervis, que estaven a flor de pell.

I és que en total, han sigut 272 els inscrits per accedir a un dels habitatges de la promoció dels Vessants II. Aquest dijous es celebrava el sorteig, davant notari, per determinar l’ordre provisional de les llistes. És a dir, l’ordre en el que es podrà escollir un dels 62 pisos amb opció de compra que hi hauran disponibles.

Els números s’han anat comptant un a un. El procediment, molt mecànic: es donava la volta al bombo, es treia un número, es cantava en veu alta, s’ensenyava per una mini càmera projectada a l’escenari i es col·locava, en ordre, en un pinxo.

Cada cop que es cantava un número, però, es sentien murmuris, crits de sorpresa i felicitat o aplaudiments. Gestos que trencaven la monotonia del procediment mecànic i reflectien el que amagaven aquells números: l’oportunitat d’algun tianenc o tianenca d’accedir a un dels habitatges de la promoció.

A mesura que anaven sortint els números, i s’anava avançant en l’ordre de llista, la Sala Albéniz s’anava buidant a poc a poc. Només quedaven aquelles persones que esperaven que el seu número sortís projectat.

Ara, només queda esperar al 23 de juliol per consultar la llista definitiva. A partir d’avui, però, es pot consultar el llistat provisional al web de l’Ajuntament de Tiana.

A partir d’aquí, al setembre es començaran a fer les primeres reunions amb els 100 primers de la llista, per informar-los més detalladament de tot el procés que hauran de seguir. Cap al octubre-novembre Fem ciutat començarà la obra d’aquests habitatges, l’entrega dels quals està prevista per l’estiu del 2020.

Pel que fa als requisits per accedir a un d’aquests pisos, el sol·licitant haurà de residir i estar empadronat a Tiana durant els 5 anys anteriors a la data d’inici del termini de presentació de les sol·licituds, o bé acreditar una antiguitat de 10 anys en el padró municipal d’habitants, tot i que ara no hi visqui. No podran ser titulars de cap altre habitatge i hauran de tenir uns ingressos econòmics de com a màxim 5,5 o 6,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

Marta López
Marta  López