Cultura | Entitats

La Sala Albeniz s’omple amb “Sardana és nom de dona”

La cobla Marinada. / martifrancas

A l'espectacle, hi han col·laborat diverses entitats relacionades amb el món de la música i la dansa a Tiana

Martí  Francàs | 17/03/2018 a les 21:08 0
 

“El testament de n’Amèlia” o “La més maca de l’envelat” són algunes de les sardanes que han sonat a la jornada sardanista “Sardana és nom de dona”, que ha omplert la Sala Albéniz aquest dissabte a la tarda. El concert ha consistit en un repàs de diverses sardanes dedicades a dones.

La cobla Marinada ha estat l’encarregada d’interpretar-les. Totes les sardanes interpretades amaguen històries interessants i orígens ben diversos. Una de les que més ha destacat és “La més maca de l’envelat”, que explica la història de la primera aviadora de la història de Catalunya. En Jordi Saura, presentador del concert, n’explica la història:

 

La idea de fer una jornada sardanista sobre la dona fa temps que rondava pel cap dels integrants de l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Tiana. I en particular d’una de les seves integrants, la Leles, que ha estat una de les persones que ha muntat el concert.

 

Però un dels punts clau de l’èxit de la jornada ha estat la participació de diverses entitats relacionades amb el món de la música i la dansa del poble. D’alguna manera o altra, han participat a la jornada. La Leles ens ho explica:

 

El concert ha tingut dues parts: una primera amb la Cobla Marinada interpretant diversos temes, i una segona amb la participació de dansaires i corals. En Jordi Saura ho ha volgut aclarir.

 

Amb una Sala Albéniz gairebé plena, el concert ha acabat amb una ovació ensordidora.

Martí  Francàs