Cultura | Ensenyament

La vida de les jueves a la Catalunya medieval, última xerrada del curs a la Sala Albéniz

La Isabel, a l'esquerra, i la Rosa, coordinadores de l'Aula d'Extensió Universitària Tiana-Montgat. Foto: Marta López / Alexia Guilera

La farà Sílvia Planas, directora del Museu d'Història dels Jueus. L'Aula d'Extensió Universitària ha portat una desena de xerrades a Tiana durant aquest curs que ara acaba, amb una mitjana d'entre 70 i 80 assistents.

Alèxia  Guilera | 15/05/2018 a les 18:13 0
 

Una xerrada de la directora del Museu d’Història dels Jueus, Sílvia Planas, tanca, aquest dijous, la programació a Tiana de l’Aula d’Extensió Universitària per aquest curs. L’Aula ha portat una desena de conferències a Tiana durant aquest curs que ara acaba.

Planas farà focus, dijous, en les dones jueves a la Catalunya Medieval, una xerrada que ha despertat molta espectació cada vegada que l’ha fet a diferents indrets de Catalunya.

Rosa Gil, una de les organitzadores de l’Aula d’Extensió Universitària, ens parla de la Sílvia Planas:

 

Des de l’organització fan un balanç positiu d’aquest cicle de xerrades de l’Aula d’Extensió a Tiana i Montgat, que ja fa 5 anys que funciona. El nombre d’assistents a la Sala Albéniz, on s’han fet totes les conferències, ha augmentat respecte el curs passat: hi ha anat una mitjana d’entre 70 i 80 persones.

 

Aquest curs, l’Aula d’Extensió Universitària ha tractat temes tan diversos com l’eutanàsia, l’Antàrtida, el món àrab medieval o els mites en l’alimentació. Alguns han agradat tant que repetiran el curs vinent, explica la Rosa:

 

L’organització insisteix que les activitats que organitzen van adreçades a tots els públics, no només a gent gran, i que no són cursos: “són, només, xerrades i prou”.

A més de la xerrada d’aquest dijous a Tiana -que es fa a les 6.30 de la tarda a la Sala d’Exposicions del Casal- encara n’hi haurà una última, a la Sala Pau Casals de Montgat, el 14 de juny. Serà especial: Albert Beorlegui, especialista en cinema, parlarà de la màgia dels musicals clàssics.

Alèxia  Guilera