La vuitena Enrucada, una mostra d’experiència i alta participació

Sortida de la cursa / martifrancas

El guanyador ha baixat la marca per sota de l'hora en una edició en que els participants coincideixen que ha estat especialment dura

Martí  Francàs | 14/09/2019 a les 11:57 0
 

A les 8 del matí l’Skate comença a ordenar els corredors i passejants a través de la megafonia, tot i que la sortida no és fins a les 8:30. Mentre explica els recorreguts, els punts d’avituallament i les normes a seguir les barbacoes que preparen les botifarres que els participants no paren i unes 10 persones preparen entrepans des de primera hora del matí.  A l’esquerra de l’escenari uns altres 15 voluntaris preparen les bosses que s’emporten tots els participants. És dissabte de festa major però 450 persones estan ben despertes a primera hora del matí disposades a fer caminant o corrent els recorreguts de 13 o 10 km que la organització han senyalat.

Ja fa 8 anys que l’Enrucada forma part de les activitats de la festa major i com explica l’Skate, l’organitzador de la prova, tots els voluntaris ja són veterans i fan la feina molt més fàcil i que cada petit detall funcioni.

 

La cursa no té cap vocació competitiva, tot i que hi ha podi i premis pels guanyadors queda en segon pla ser el primer fa il·lusió a qualsevol. Els tres primer en arribar han fet temps per sota de l’hora que era el temps que els organitzadors estimaven que trigarien a fer el recorregut els més ràpids. Com explica l’Skate el temps ha de ser només orientatiu i no se li ha de donar gaire importància.

 

Arribada del guanyador

Arribada de la guanyadora, Laia Cuevas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sigui com sigui la vocació de l’Enrucada és d’entreteniment familiar i esportiu i l’enfocament de l’organització ha estat aquest en tot moment.

 

La cursa ha sortit exactament com s’esperava i tot plegat ha acabat cap a les 12 amb l’entrega de premis als guanyadors de les diverses categories. L’únic incident a lamentar ha estat un braç trencat d’un corredor quan començava la baixada des de la carena.

 

Martí  Francàs