La Local - Ràdio Tiana

L’actuació del PSC l’1-O a Tiana ha precipitat els contactes per fer una moció de censura

El referèndum de l'1-O a Tiana ha estat a l'epicentre de la tertúlia política d'octubre de La Local-Ràdio Tiana / Alexia Guilera

Ho afirmen PDeCat, Junts, ERC i la CUP a l' "Ara i aquí" d'octubre. També critiquen l'absència d'Ester Pujol i els seus regidors aquell dia. El PSC diu que van "actuar d'acord amb la llei".

Alèxia  Guilera | 24/10/2017 a les 22:24 0
 

L’1 d’octubre a Tiana i la possible moció de censura a l’alcaldessa, a més de la imminent aplicació de l’article 155 de la Constitució, han estat els temes de debat a l’ “Ara i aquí” de La Local-Ràdio Tiana del mes d’octubre. Ha tornat a reunir, aquest vespre, representants dels 6 grups polítics municipals.

El referèndum al poble, òbviament un dels fets més destacats de l’actualitat local, ha estat un dels temes més comentats. Tots els grups de l’oposició excepte el PP han estat contundents amb l’absència de l’alcaldessa i l’equip de govern aquell dia. Marta Guàrdia d’ERC ha dit, tanmateix, que no només l’1-O sinó, en general, l’actual equip de govern “ha donat l’esquena al poble”:

 

Per a Olga Rué, del PDeCat-DC, la petició de fer una moció de censura contra l’alcaldessa els arriba abans de l’1 d’octubre, per què ja hi havia elements de descontent:

 

Rué ha qualificat de “complicadíssima” la gestió tant prèvia com del mateix dia del referèndum a Tiana. Creu que ha estat un dels pobles del Maresme on fer possible l’1-O ha estat més difícil.

Per la seva banda, Gemma Liñán de Junts, ha volgut donar un missatge de tranquil.litat a les persones que els apremien, per diverses vies, a fer al més aviat possible la moció de censura:

 

Per a Junts, la gestió de l’equip de govern de l’1-O sí que “ho va canviar tot” perquè, ha dit, aquell dia “l’alcaldessa va desatendre les seves funcions com a màxima autoritat del poble”. És a partir d’aquella jornada, ha assegurat, que l’agrupació d’electors es comença a plantejar “seriosament” fer una moció de censura.

Judit Jordà, de la CUP, ha expressat la total aprovació de la seva formació a una moció de censura a Tiana. També creuen que l’1-O el PSC, al poble, va creuar una línia vermella:

 

La CUP ha tornat a posar en valor la xarxa humana que, aquella jornada, va fer possible el referèndum a Tiana.

Ferran Almedia, del PSC, ha volgut tornar a recordar que abans i durant l’1-O l’alcaldessa Ester Pujol “va actuar d’acord amb la llei”. També que hi ha una part del poble que no està a favor de la independència. Almeida ha dit que, si hi ha una moció de censura contra ella, l’alcaldessa “simplement serà substituïda per qui sigui”:

 

La decisió d´Ester Pujol de no cedir els locals electorals habituals i la seva no presència a les darreres concentracions, han reportat dos dels moments encesos del debat:

 

Diego Parra, del PP, ha dit que té molt clar que el PP seguirà a l’oposició després que es presenti una hipotètica moció de censura:

 

Podeu escoltar el rpograma sencer en aquesta mateixa notícia.

Alèxia  Guilera