Urbanisme

L’Ajuntament celebra una audiència pública sobre la modificació del Pla Parcial de Can Matas

/ martalopez

Aquesta audiència estava emmarcada dins del període d’exposició pública del projecte, que es pot consultar al vestíbul de l’Ajuntament fins al dimecres 18 de desembre.

Marta  López | 13/12/2019 a les 13:27 0
 

Aquest dijous s’ha celebrat l’audiència pública per resoldre dubtes sobre el nou planejament del Pla Parcial de Can Matas. El regidor d’Urbanisme, Mateu Hernández; els tècnics municipals i l’equip redactor del projecte van escoltar les aportacions de veïns i veïnes. Els assumptes més comentats van estar relacionats amb dos temes principals: la mobilitat i la integració del projecte amb l’entorn.

Pel que fa a la mobilitat, es va preguntar com afectaria l’augment d’habitants a la zona, sobretot a la Riera, per on sortirien els cotxes i com seria l’aparcament.

Pel que fa a la integració amb l’entorn, uns veïns del carrer Sant Bru van preguntar com seria el seu impacte visual amb els nous edificis i si els nous habitatges s’integrarien amb el teixit urbà de la zona. A més, el projecte proposa que aquests edificis tinguin una coberta plana, un fet que, segons un veí, trencaria l’harmonia de la zona, amb teulades inclinades.

Aquesta audiència estava emmarcada dins del període d’exposició pública del projecte, que es pot consultar al vestíbul de l’Ajuntament fins al dimecres 18 de desembre. Això vol dir que la proposta està oberta a al·legacions i a suggeriments com les que es van plantejar durant la sessió del dijous.

A més de poder llegir el projecte del Pla Parcial de Can Matas, també han habilitat uns panells on s’explica de manera cronològica quina ha sigut la seva evolució des del seu naixement, l’any 1998, fins a l’actualitat.

El Pla Parcial de Can Matas ocupa un total de 12.397 metres quadrats i està limitat al nord amb l’Avinguda Joan Garí, al sud amb el carrer Sant Jaume, a l’est amb la masia de Can Matas i a l’oest amb la Riera de Tiana.

La modificació proposa, entre altres coses, una ordenació en la qual els edificis residencials s’ubiquin a la part baixa, seguint la traça de la Riera amb cinc petits edificis de planta baixa i pis; una zona verda a la part alta; un equipament destinat a ser un aparcament públic exterior amb una urbanització tova en continuïtat amb la zona verda; i la conservació del mur de l’antic hort de Can Matas.

Marta López
Marta  López