Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament crea el Comitè de Crisi i proposa actuacions municipals amb relació a la Covid-19

Aquest dissabte 18 de juliol han entrat en vigor les mesures especials del Govern de la Generalitat per limitar l’activitat social i laboral a Barcelona i 13 municipis de l’àrea metropolitana amb l’objectiu de contenir els brots de Covid-19.

Gairebé un mes després de l’inici de l’etapa de represa, quan es van aixecar les restriccions a la mobilitat, l’increment de casos de coronavirus ha fet que es tornin a recomanar mesures per limitar-la. Una limitació que, a la vegada, té la seva pròpia limitació, ja que sense l’estat d’alarma actiu no es pot plantejar com una obligació, sinó com una recomanació.

Tot i que Tiana no està inclosa dins dels 13 municipis de l’àrea metropolitana que recull la resolució de la Generalitat, Badalona sí. És per això que, degut a la seva proximitat, des del consistori han volgut adoptar un seguit de mesures especials en matèria de salut pública, protecció i organitzatives que estan en la línia de les publicades pel Govern.

Comitè de Crisi

La primera decisió, tal com l’Ajuntament va donar a conèixer el passat divendres, ha sigut la creació d’un Comitè de Crisi que s’encarregarà de coordinar les actuacions municipals en relació amb el desenvolupament de la pandèmia. El seu objectiu serà minimitzar els riscos i conscienciar a la ciutadania amb relació a la Covid-19.

El Comitè, que es va reunir divendres i s’ha tornat a reunir aquest mateix dilluns al matí, està presidit per l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, i format pel Secretari Municipal, el Cap de la Policia Local, els tres tinents d’alcaldia, el Regidor de Seguretat, l’interventor o interventora de la residència Sant Cebrià, la coordinadora de Serveis Socials i un representant de l’equip de comunicació del consistori.

Primeres actuacions municipals

Durant la primera reunió del Comitè de Crisi es van proposar les primeres actuacions municipals amb relació a la Covid-19, que tenen una vigència de quinze dies amb opció de pròrroga. A les ja actives, com l’obligació de portar la mascareta, el rentat de mans i la distància social de mínim 1,5 metres, es sumen d’altres relacionades amb els desplaçaments i l’activitat social.

Per exemple, es recomana a la població que romangui en el seu domicili i es limiti la circulació pel carrer per motius laborals, sanitaris, d’assistència, compra o esport a l’aire lliure, entre d’altres.

A més, es recomana limitar els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, procurant que sigui el més estable possible i no excedeixi de 10 persones. En el cas que es produeixin reunions de fins a 10 persones en espais públics, s’haurà d’evitar el consum d’aliments i begudes i no hi podran participar persones que tinguin símptomes de Covid-19.

Pel que fa al comerç local, es recomana que no ofereixi serveis que impliquin no mantenir la distància mínima interpersonal, tret que sigui un servei essencial o una emergència, i que en la mesura del possible es faci sense contacte físic. L’hostaleria i la restauració hauran de tornar a una limitació de l’aforament interior del 50%, consumint sempre a taula, i a les terrasses hauran de situar les taules a una distància de dos metres, sense que en cap moment es superi una agrupació de més de 10 persones.

Les activitats culturals que estaven en marxa, com el Cinema a la Fresca i les Nits de Música, es suspenen per precaució. Els espais de jocs infantils i parcs es mantindran oberts sempre que els usuaris portin mascareta i es mantingui la distància de seguretat. En cas contrari es procedirà al seu tancament.

La Residència Sant Cebrià es blinda i tanca tant les visites externes com les sortides dels residents. En aquesta línia, el Centre de Dia continuarà tancat.

Les instal·lacions municipals esportives com el camp de futbol, el poliesportiu i la petanca es recomana que aturin la seva activitat esportiva a partir del 25 de juliol. Només hi accediran les persones participants de les activitats d’entrenament i personal directiu del club, complint en tot moment amb els protocols establerts.

La piscina municipal, en canvi, es mantindrà oberta amb les mesures ja establertes com el 50% d’ocupació i la cita prèvia obligatòria.

Pel que fa als casals d’estiu que actualment estan en actiu, es mantenen en funcionament fins al 31 de juliol, sempre condicionat a l’evolució de la pandèmia. Les activitats han de continuar complint amb les normes establertes en els convenis reguladors del seu funcionament.

L’Observatori Astronòmic de Tiana no podrà organitzar cap activitat pública, però es podrà entrar a la instal·lació per realitzar tasques pròpies de la seva activitat i del manteniment dels equips.

Per últim, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà continuarà oferint de manera preferent l’atenció telefònica. En el cas que s’hagi de fer presencialment, serà necessari demanar cita prèvia a través del telèfon 93 395 50 11 o enviar un correu a tiana@tiana.cat.