Ajuntament

L’Ajuntament de Tiana deixa d’obrir els dissabtes al matí

L'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament, aquest dimecres / Alexia Guilera

El canvi d’horari es veu compensat amb més hores d’atenció a la ciutadania entre setmana. La mesura s’ha aprovat després d’una lluita llarga per part de les persones afectades que, entre altres motius, al·legaven problemes de conciliació.

Anna  Molas | 12/10/2017 a les 10:18 0
 

L’Ajuntament de Tiana deixarà d’obrir els dissabtes al matí. Aquest ha estat el resultat d’una lluita sindical que va començar el 2014, quan les 10 persones treballadores que es veien afectades pels torns rotatius que les feien treballar alguns dissabtes al matí van adreçar un escrit als representants laborals de l’Ajuntament, un dels quals és en David Salvador.

El text demanava eliminar la franja horària de dissabtes degut a diversos factors. Per una banda, hi havia la qüestió de la inseguretat a l’edifici, ja que els torns eren d’una sola persona. Per l’altra, segons afirmen, el volum de feina era molt reduït o nul, fins al punt que moltes vegades no venia cap ciutadà o ciutadana en tot el matí. A la vegada, sovint era impossible donar resposta a les sol·licituds de la ciutadania. Salvador explica perquè:

 

Finalment, i com a eix central de la petició, al·legaven que aquest horari els dificultava la conciliació amb la vida familiar.

La resposta política va ser negativa inicialment, explica Salvador. Més endavant, però, es va acceptar discutir-ho. Tot i així, aquest diàleg es va eixamplar molt en el temps, raó per la qual es va decidir fer un escrit demanat respostes de la mà d’UGT. Salvador ho explica:

 

El nou horari implica més hores d’atenció a la ciutadania entre setmana. L’Ajuntament passa així a obrir a les 8.30h en compte de les 9h, i en els dies en què hi ha horari de tarda, dimarts i dijous, passen a obrir a les 16h en comptes de les 17h.

David Salvador està convençut que aquests canvis no tindran un impacte negatiu en la població. Així ha opinat:

 

Hem volgut parlar també amb algunes persones del poble per saber què opinen d’aquests canvis. Així han parlat:

 

David Salvador, delegat sindical de l'Ajuntament, a Ràdio Tiana.

David Salvador, delegat sindical de l’Ajuntament, a Ràdio Tiana.

Anna  Molas