Salut

L’Ajuntament de Tiana posa en marxa mesures per fer front a l’alerta sanitària pel coronavirus

Residència i Centre de Dia Sant Cebrià. / martamestre

Les mesures, que entren en vigor aquest dijous i s'allargaran fins el dimarts 31, comporten el tancament d'equipaments municipals i la suspensió de les activitats programades fins a nou avís.

Marta  López | 12/03/2020 a les 13:31 0
 

Aquest dimecres, després de l’arribada del Coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya i tenint en compte la seva evolució, Protecció Civil ha anunciat l’activació en fase d’alerta del Pla d’Actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles de potencial risc. L’objectiu és reforçar la implementació de mesures per contenir el nombre d’afectacions.

Arran d’aquesta decisió, l’Ajuntament de Tiana ha anunciat tot un seguit de mesures que entraran en vigor a partir d’aquest dijous 12 de març i que tindran vigència fins al dimarts 31. Per exemple, el ple extraordinari per aprovar els pressupostos de l’any 2020 d’aquest dijous es farà a porta tancada i no hi haurà audiència pública prèvia. Tot i això, aquestes mesures estaran subjectes a actualització a mesura que es facin públiques noves instruccions per part de les autoritats sanitàries o instàncies superiors.

En primer lloc, es suspendran fins a nous avís totes les activitats de la gent gran, el col·lectiu més vulnerable davant d’aquest virus, així com el tancament de la Llar de les Persones Grans i del servei de Centre de Dia de la Residència Sant Cebrià.

En aquest cas, també es prohibirà l’accés al centre a familiars, excepte en cas d’extrema gravetat del resident, es limitaran les derivacions a centres hospitalaris en la mesura del possible i s’interrompran tant les activitats de perruqueria i podologia de personal extern del centre com l’ordre d’instal·lació d’aire condicionat.

En segon lloc, es suspendran totes les activitats programades per aquest mes de març relacionades amb el Dia de la Dona, el Consell d’Infants i Adolescents de Tiana, les extraescolars si suposen una interrelació de diferents infants de diversos centres educatius i/o de diversos municipis, l’Escola d’Adults Timó, el mercat no sedentari del dissabte i totes les activitats municipals en les quals es pugui preveure una gran presència de persones, com la Plantada Popular i els Tres Tombs.

En tercer lloc, romandran tancats els equipaments municipals per tal d’evitar la concentració de població, com són el Centre Cívic l’Escorxador, el Pavelló Municipal de Tiana, la Sala Albéniz, la Sala d’Exposicions i la Sala Sant Jordi, el Cau, la Biblioteca Can Baratau, el Camp de futbol, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Centre Cívic de la Virreina, el Club de Petanca, l’Observatori Astronòmic de Tiana i el Coro.

Per últim, també es recomana suspendre els oficis i activitats religioses, fer pedagogia i difusió de les mesures higièniques durant el mercat setmanal del dimarts i no desplaçar-se a centres comercials, espais i centres esportius on hi hagi concentració de gent.

Marta López
Marta  López