Laboral

L’Ajuntament rep 198.000 euros aquest 2016 per crear nous llocs de treball

Una treballadora municipal neteja la via pública / martamestre

Amb els 87.000 euros que la Diputació ja ha atorgat enguany a l'Ajuntament de Tiana, es donarà feina a 9 persones a l'atur, que treballaran fins el proper 31 de desembre.

Alèxia  Guilera | 21/04/2016 a les 13:42 0
 

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona ja han confirmat a l’Ajuntament que tenen enllestides les partides pressupostàries que permetran tirar endavant diversos plans d’ocupació al municipi aquest any 2016. Tres d’aquestes ofertes de treball ja es van donar a conèixer la setmana passada: són plans d’ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona que, per al 2016, ha destinat 87.000 euros per crear llocs de feina a Tiana.

Com altres anys, també aquest una part dels diners que arriben de la Diputació es destinarà a facilitar que comerços o empreses locals contractin personal. Ho explica l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

A més dels tres llocs de treball que ja es van ofertar el 15 d’abril, l’Ajuntament també vol contractar altres persones, a través dels plans d’ocupació de la Diputació. Els perfils laborals són aquests:

 

Així doncs, la persona que serà contractada, a través d’un d’aquests plans d’ocupació, per donar forma a la cooperativa que, a proposta de la CUP, es crearà a Tiana, començarà a treballar-hi el proper mes d’octubre, ha explicat Ester Pujol.

Plans d’ocupació subvencionats per l’AMB

D’altra banda, l’oferta de plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona tot just acaba de ser notificada oficialment a l’Ajuntament tianenc que, òbviament, els ha acceptat, ha explicat l’alcaldessa. Pel temps que resta de mandat municipal (és a dir, 3 anys i escaig), l’AMB ha destinat un total d’111.000 euros per a aquest tipus d’inserció laboral.

Aquests altres llocs de treball es publicaran el mes de maig “de manera que tothom pugui estar ja treballant aquest estiu”, ha indicat l’alcaldessa.

Entre aquests diners i els de la Diputació, doncs, l’Ajuntament rebrà aquest 2016 quasi 200.000 euros per crear llocs de treball a Tiana:

 

Evidentment, hi ha un requisit indispensable per poder optar a qualsevol d’aquests plans d’ocupació, que és estar inscrit/a a l’atur en el moment que es publiquen les ofertes laborals.

Contractaran tres membres més a la Policia Local

D’altra banda, aquest dimecres s’han aprovat les bases de la convocatòria per contractar 3 nous integrants de la Policia Local de Tiana. Les proves corresponents, tant les escrites com les físiques, es faran durant el mes de juny, ha explicat Ester Pujol.

L’alcaldessa ha assegurat que “per poc que puguem” les proves físiques es faran al poliesportiu municipal de Tiana, malgrat que tot dependrà de la quantitat d’aspirants que hi hagi per aquestes 3 places.

Alèxia  Guilera
 
 

Participa