Urbanisme

L’Ajuntament vol posar aquest octubre la primera pedra dels habitatges socials dels Vessants

Un moment de la reunió sobre habitatge social amb la cooperativa Fem Ciutat, aquest dimarts / Alexia Guilera

La promoció tindrà 62 pisos de compra i 18 de lloguer. Els adjudicataris dels nous habitatges de compra seran, a la vegada, membres de la cooperativa que construeix aquests habitatges.

Alèxia  Guilera | 19/04/2018 a les 15:23 0
 

L’Ajuntament voldria posar aquest octubre la primera pedra dels habitatges socials que construirà als Vessants-2. Aquest dimarts, equip de govern i oposició es va reunir amb la cooperativa que tirarà endavant els habitatges de compra, Fem Ciutat.

En acabar la reunió, Junts per Tiana i la CUP es van mostrar molt crítics amb l’equip de govern perquè consideren que té pressa per començar les obres d’un projecte que, clarament, asseguren, volen rendibilitzar en forma de vots de cara a les properes Municipals del maig del 2019. Així ho va expressar el portaveu de la CUP, Àlex Rosa, al programa Ara i aquí, on va explicar que tenia la sensació que la reunió s’havia fet per quedar bé:

 

En la mateixa línia, Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, també va remarcar la pressa que l’equip de govern ha tingut per establir les bases del projecte. Va explicar que actualment hi ha un procés de constitució del Consell Assessor d’Urbanisme gràcies a una proposta de Junts, recorda el seu portaveu. Com que encara no està en funcionament, diu que s’ha fet un consell exprés per poder treure les bases dels Vessants 2:

 

El regidor d’ERC, Ricard Fabra, i el portaveu del PP, Diego Parra, també van dir que trobaven el calendari, que s’havia presentat a la reunió, molt apretat:

 

El regidor del PDeCAT-DC, Josep Maria Galceran, va explicar que en el cas dels habitatges de compra, hi ha uns mòduls establerts de preus, condicions i perfils de qui pot accedir a aquest tipus d’habitatge. Per tant, l’únic que es podia discutir amb l’oposició era el temps d’execució, que també considera apretat:

 

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, rebutja aquestes acusacions. Assegura que el projecte, aprovat per ple municipal el gener passat, “Té uns terminis que s’han d’anar complint”:

 

A més, explica Garcia, els adjudicataris dels nous habitatges de compra seran, a la vegada, membres de la cooperativa que construeix aquests habitatges. Per això, és urgent adjudicar els pisos aviat ja que sense això no es poden començar a construir.

La promoció tindrà 62 pisos de compra i 18 de lloguer, una xifra, aquesta última, que CUP i Junts consideren que està “molt per sota” de les necessitats de Tiana.

Ara per ara, els grups municipals estan estudiant les bases que regularan la compra d’aquests habitatges. Ho fan després d’haver reactivat la comissió municipal d’habitatge.

Les bases que regularan els habitatges de compra d’aquesta promoció hauran de decidir com es farà el sorteig, quin tant per cent serà només per gent empadronada a Tiana i quins ingressos haurà de tenir qui aspiri a comprar-ne un.

 

Alèxia  Guilera