Viure a Tiana

L’arribada de la Flama del Canigó dona sortida a la revetlla de Sant Joan

Montse Cuní llegint el manifest / martalopez

El tradicional recorregut ha començat a la Catequística fins arribar al Parc de l’Antic Camp de Futbol

Guillem  Francàs | 24/06/2019 a les 15:04 0
 

L’acte tradicional de la rebuda de la Flama del Canigó ha donat per iniciada un cop més la revetlla de Sant Joan. La concentració convocada a dos quarts de set de la tarda de diumenge a la Catequística, ha començat el seu recorregut cap al Parc de l’Antic Camp de Futbol encapçalat per la Flama del Canigó, seguit dels tianencs i tianenques que han seguit l’acte i els diables fent el seu petit espectacle.

En Xavi, membre d’Òmnium de Tiana, ha estat qui ha recollit primer la Flama al Parlament, i després l’ha portat des de la Catequística fins el Parc, ens explica què representa per ell aquesta celebració:

L’acte ha continuat amb les celebracions amb Montse Cuní, de l’Agrupació Artística del Casal, que ha llegit el manifest d’enguany escrit per Carme Forcadell, on reivindicava la unitat de la llengua catalana.

Seguidament, els Diables de Tiana han tancat l’acte amb una traca final, fet que ha donat pas a les sardanes i a la coca i el cava.

D’aquesta manera, un any més s’ha fet la celebració del solstici d’estiu que se celebra amb els focs de Sant Joan, i també es simbolitza la germanor entre els territoris de parla catalana.

Guillem  Francàs