Mobilitat | Salut

L’ATM acorda la gratuïtat temporal del transport públic fins al 9 d’abril

Estació de la L9. / sergiquevedo

Aquesta mesura s'uneix a la que es va començar a aplicar el dimecres per reduir l'oferta de servei entre setmana del transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Marta  López | 02/04/2020 a les 12:09 0
 

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat per unanimitat la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic. La mesura es començarà a aplicar aquest mateix dijous 2 d’abril i finalitzarà el dia 9.

Hi haurà diferents sistemes de pas per tenir un control sobre el nivell d’ocupació del transport públic, que no pot superar el terç de l’ocupació màxima.

Així doncs, en el cas de metro, ferrocarrils de la Generalitat i autobusos metropolitans, s’aplicarà un sistema de pista lliure. Això vol dir que, tot i que es necessitarà un títol per obrir els torns de pas, la validació no tindrà cap efecte i es podrà fer fins i tot amb títols caducats o esgotats.

Pel que fa a Rodalies, els torns s’obriran per aproximació, sense necessitat de validar cap títol.

Aquesta mesura s’uneix a la que es va començar a aplicar el dimecres per reduir l’oferta de servei entre setmana del transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Marta López
Marta  López