Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’eclipsi total de Lluna, vist des de l’Observatori Astronòmic de Tiana

Un epítet és un recurs literari que serveix per remarcar una qualitat inherent a un substantiu. Per exemple, la verda gespa, la blanca neu, la dolça mel. La gespa sempre és verda, la neu sempre és blanca i la mel sempre és dolça. Però què passaria si succeís un fenomen, cada cert temps, que fes que la gespa es tornés groga; la neu, negra; i la mel, àcida?

La nit del passat divendres 27 de juliol el cel va ésser l’escenari de l’eclipsi total de Lluna més llarg del segle. Durant uns instants, la blanca Lluna va passar a ser vermella.

Foto: Grup d’Astronomia de Tiana.

Unes 250 persones van poder gaudir d’aquest fenomen excepcional a l’Observatori Astronòmic de Tiana gràcies a l’activitat que va preparar el Grup d’Astronomia del municipi. Van col·locar dos telescopis al jardí amb els que tothom va poder veure l’evolució de l’eclipsi lunar.

Així mateix, tal com expliquen des del Grup d’Astronomia, durant l’esdeveniment es van donar les explicacions científiques del perquè es produeixen els eclipsis, quines són les condicions idònies per a observar-los i es van respondre tots els dubtes que tenien les persones que hi van participar.

El públic, bàsicament familiar, va gaudir de l’activitat durant les més de tres hores que va durar l’eclipsi de manera lúdica però amb contingut de qualitat, només esborronat per alguns núvols passatgers.