Cultura

Leles: “Aquest any el Festival ha sigut extraordinari, magnífic, espectacular”

Foto feta per la Cobla Mil·lenària, durant la seva actuació aquest dimecres a Tiana. Font: Facebook. / martalopez

Quatre cobles i quatre compositors han aconseguit que cada dimecres de juliol s'hagi omplert el parc de l'Antic Camp de Futbol.

Marta  López | 26/07/2018 a les 16:15 0
 

Quan a la Leles se li pregunta pel balanç del Festival d’Estiu de Cobles i Compositors que va finalitzar ahir, només té paraules boniques i mostres d’agraïment per a tothom, tant assistents com organitzadors i participants. “Extraordinari, magnífic, espectacular”, defineix la responsable de l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana:

 

I és que un dels reclams més importants d’aquest Festival és això, agafar les peces més importants d’un compositor i fer-les interpretar per una cobla que, generalment, té una vinculació especial amb aquell compositor o fins i tot forma part de la cobla mateixa:

 

Les peces del Pere Masats, interpretades per la cobla Marinada, van ser les encarregades d’inaugurar el Festival, el passat 4 de juliol. El dia 11 va ser el torn de la cobla Montgrins, que va anar de la mà del compositor Sigfrid Galbany, amb qui tenen una forta vinculació:

 

El 18 de juliol, el Parc de l’Antic Camp de Futbol es va omplir amb la gresca de la cobla Contemporània, que van barrejar el seu talent amb la festa i la diversió.

#Despacito a Tiana

Publiée par Cobla Contemporània sur Mercredi 18 juillet 2018

 

Van tocar peces del Jeroni Velasco, intèrpret de la tible dins de la mateixa cobla, i van acabar amb la seva particular versió del hit “Despacito”:

 

Finalment, els encarregats de tancar aquesta edició del Festival d’Estiu de Cobles i Compositors van ser la cobla Mil·lenària, una de les més importants del panorama actual i natural de la Catalunya Nord, que també van interpretar les obres d’un dels seus músics, en Frédéric Guisset:

 

Van acabar, però, amb un clàssic: la Santa Espina. Ells mateixos han penjat aquest moment a la seva pàgina de Facebook:

Un final en beauté !Moltes gràcies a tots !Ajuntament de Tiana

Publiée par Cobla Mil·lenària – Fidelíssima Vila de Perpinyà sur Mercredi 25 juillet 2018

 

En total, doncs, quatre cobles i quatre compositors que han aconseguit que cada dimecres s’ompli el parc dels Teletubbies. La Leles remarca la importància d’aquest Festival, que descobreix nous autors, noves composicions, en rescata de clàssics i porta contemporanis. Però, sobretot, destaca el reconeixement que se li ha de donar a aquests artistes de tant alta qualitat:

 

Tal com ha dit la Leles, el Festival ha portat fins a Tiana molts sardanistes d’arreu atrets per la seva programació, però ella també creu que els mateixos tianencs i tianenques són els primers en gaudir d’una oferta musical com aquesta:

 

Tot això dóna forces a l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana per afrontar el Festival d’estiu de cobles i compositors de l’any vinent, i ho faci amb gran alegria i moltes ganes.

 

Marta López
Marta  López