Cultura | D'acords

Les andròmines musicals d’en Pep Pascual

Pep Pascual converteix una tetera en una trompeta, aquest diumenge a Can Riera / martifrancas

La seva capacitat de fer música tant amb instruments com objectes quotidians ha fet les delicies d'un públic molt entregat

Martí  Francàs | 26/11/2017 a les 23:15 0
 

Pep Pascual té la capacitat de fer música amb pràcticament qualsevol cosa. Aquest diumenge, ha omplert Can Riera de les seves andròmines musicals amb motiu de l’edició de novembre del cicle D’Acords.

Una tetera, una tassa de cafè, una bombona de butà o una cortina fet amb figures de futbolí serveixen com a instrument. Si combines les andròmines amb un saxofon, un clarinet i unes granotes musicals poden sortir peces ben curioses. En Pep Pascual és capaç de fer bona música amb aigua dins un recipient de fusta o fer que el públic marqui el ritme amb estris de cuina. La música es converteix en un joc per tothom, que sense adonar-se’n es converteix en una obra d’art.

Cada objecte que utilitza sembla tenir una història curiosa. Una de les més sorprenents és la col·lecció de granotes musicals  que utilitza per crear la base d’una cançó on hi entren uns 25 instruments diferents.

 

Des del principi ha volgut captar l’atenció de qui venia al concert i, fins i tot, de qui no. Pascual ha utilitzat com a base la percussió a partir d’una bombona de butà, fent sonar unes campanes que han posat en alerta fins i tot uns nens que jugaven a la Plaça de la Vila. Ell ens explica la seva teoria sobre aquest tipus de sons.

 

Una altra part important del seu arsenal d’instruments són aquells menys coneguts. Un que crida molt l’atenció és la Txirimia, precussora de les tenores o els oboès.

 

El concert ha acabat amb una cançó amb tocs flamencs a piano i trompeta a la porta de Can Riera, amb mig públic ballant.

La peça final, ja al carrer

La peça final, ja al carrer

D’acords tornarà el 10 de desembre amb els Frinètics i Josep Pedrals, també a Can Riera.

Martí  Francàs