Ajuntament

Les audiències públiques s’estrenen aquest dijous

/ martalopez

Paral·lelament, aquesta setmana l’Ajuntament de Tiana ha anunciat la creació de la Comissió Permanent de Participació.

Marta  López | 24/07/2019 a les 12:27 0
 

Aquest dijous 25 de juliol tindrà lloc el segon ple extraordinari del mes i, per primer cop, es posarà en marxa la iniciativa de les audiències públiques, aprovada justament durant el ple del passat 9 de juliol.

Mitja hora abans de donar inici al ple del consistori, a dos quarts de set de la tarda, la Sala de Plens s’obrirà als tianencs i tianenques que vulguin preguntar sobre qualsevol tema, estigui o no inclòs a l’ordre del dia del ple.

El ple del dijous tractarà, entre altres temes, el projecte de la climatització de la Sala Albéniz, el nomenament dels membres del Consell Assessor d’Urbanisme de Tiana i la licitació de l’Escola Bressol Municipal.

Comissió Permanent de Participació

Paral·lelament, aquesta setmana l’Ajuntament de Tiana ha anunciat la creació de la Comissió Permanent de Participació. Un òrgan format per l’Alcaldessa, un representant de cada candidatura presentada a les darreres eleccions municipals –és a dir, fins i tot les que no tenen representació-, tres representants de les entitats de la vila i tres representants de la ciutadania. Aquests dos últims no poden ser càrrecs electes.

Per formar part d’aquesta Comissió, s’ha obert un període d’inscripció per a totes les persones empadronades a Tiana. Els tianencs i tianenques interessants hauran d’enviar una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana abans del divendres 16 d’agost. Un cop tancat, es farà un sorteig d’on sortiran les tres persones escollides.

Pel que fa a les entitats, les que vulguin formar-ne part també es sotmetran a un sorteig. Les tres primeres passaran a formar part de la Comissió.

Tal com expliquen al portal web de l’Ajuntament, la intenció d’aquesta comissió és coordinar els processos i mecanismes de participació ciutadana, dels plans i programes transversals que els prevegin, dels pressupostos participatius i de les polítiques puntuals que es sotmetin a participació.

També haurà de garantir la transparència i la neutralitat de tots els processos participatius i, a més, farà el seguiment del procés de participació per a l’elaboració dels nous Reglament Orgànic Municipal, Reglament de Participació Ciutadania i posarà en marxa la figura del Síndic de Greuges Municipal.

La comissió, però, no podrà prendre decisions fermes de contingut, sinó que hauran de ser únicament de forma sobre els processos i mecanismes de participació. Tot i això, es podran plantejar sol·licituds al ple per celebrar consultes ciutadanes, tallers de prospectiva, audiències públiques o altres mecanismes de participació.

Enllaços d’interès

http://www.tiana.cat/actualitat/noticies/es-crea-la-comissio-permanent-de-participacio.html

http://www.tiana.cat/actualitat/agenda/sessio-extraordinaria-del-ple-municipal.html

 

Marta López
Marta  López