Casa meva | Monogràfics de La Local

Les casetes de la Riera d’En Font, els primers habitatges socials de Tiana

Joan Ribas davant de casa seva. / annamolas

Dins d’Els Monogràfics de La Local: “Casa meva”, obrim les portes a una de les cases de la Riera d’En Font. Conversem amb en Joan Ribas, un dels primers veïns en aconseguir-ne una, a finals dels anys 60.

Anna  Molas | 26/07/2017 a les 10:36 0
 

En Joan Ribas fa 48 anys que viu en una de les petites cases que hi ha a la Riera d’En Font, on ha estat el primer i únic resident. La casa es van construir a finals de la dècada dels anys 60 i formava part d’una promoció que anava des de les cases del costat del Garden Tiana, passant per les del carrer de la Vinyeta escales amunt i la Riera d’En Font. Es tractava de residències en lloguer reservades a famílies que es trabaven en situació de vulnerabilitat. L’únic requisit era dipositar 5.000 pessetes com a fiança. En Joan ens explica les condicions per ser candidat al lloguer:

 

Més endavant va aparèixer l’opció de compra, per 205.000 pessetes, moment en el qual els interessats es van trobar amb un problema amb els permisos que van haver d’assumir. En Joan ens ho explica:

 

Joan Ribas al menjador.

Joan Ribas al menjador.

Abans que li assignessin la casa, en Joan vivia al carrer del Carme, on va néixer i créixer amb cinc germans més. Allà també va començar la seva vida familiar, on hi va viure amb la seva dona i els seus fills fins que van tenir set i cinc anys.

En Joan assegura que la convivència la Riera d’En Font ha anat canviant, igual que les persones que hi han viscut, però que tot i així sempre ha estat molt familiar. Quan surt a fora, assegura, ell és l’”avi de tots”. Així ho explica:

 

Per acabar, en Joan ens explica que la casa té dues plantes. A la planta superior hi ha dues habitacions i un lavabo. A la planta de baix hi ha el petit menjador, una cuina i un pati que ell mateix va cobrir amb sostre de policarbonat que fa servir de safareig i rebost. En aquest mateix espai, hi va construir també un segon lavabo. En Joan ens permet fer fotografies del pis de baix.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.

Anna  Molas