Entitats | Viure a Tiana

Les esperen amb candeletes

Algunes de les famílies que acolliran infants saharauis a Tiana i Montgat aquest estiu, dimarts al parc del Tramvia / Alexia Guilera

Les 3 famílies de Tiana que acolliran 3 nenes saharauis estan impacients per conèixer-les: arriben entre aquest dijous i dimarts vinent, i les tindran 2 mesos amb elles.

Alèxia  Guilera | 28/06/2017 a les 19:39 0
 

Emoció i ganes de conèixer-les: són els sentiments majoritaris que senten les tres famílies que acolliran, a Tiana, tres nenes saharauis aquest estiu. Elles arribaran els propers dies, en diversos vols des dels campaments enmig del desert del Sàhara algerià, on aquest poble viu refugiat des del 1975. Formen part del programa “Vacances en pau”, que des dels anys 90 facilita que centenars de nens i nenes saharauis passin 2 mesos a casa de famílies catalanes, en una època en què al desert on viuen la temperatura pot arribar fins els 50 graus.

En Jordi i la Maribel acolliran una d’aquestes nenes a Tiana. Així és com se senten hores abans de rebre-la a casa:

 

Malgrat que no coneixen la nena que serà la seva filla adoptiva durant juliol i agost, la Maribel i en Jordi saben segur que l’experiència serà positiva:

 

En Kike, un altre dels pares acollidors d’una nena saharaui aquest estiu, està encuriosit per veure com anirà tot plegat:

 

L’experiència que el Kike està a punt de viure aquest estiu fins i tot sembla que li ha despertat altres sensibilitats:

 

Una de les nenes tianenques que tindrà dos mesos una germana de la mateixa edat que ella, però saharaui, és la Irati:

 

Les tres famílies faran activitats conjuntament per tal que aquestes 3 nenes del Sàhara Occidental puguin passar algunes hores juntes cada setmana. Tindran també molta relació amb les 5 famílies que també acullen, aquest estiu, nens i nenes saharauis a Montgat.

La primera en arribar a Tiana serà aquest mateix dijous la nova germaneta de la Irati: la Sahba.

Alèxia  Guilera