Urbanisme

Les llambordes del carrer Lola Anglada no es podran conservar

Les llambordes del carrer Lola Anglada, a la cruïlla amb Centre, aquest dimecres / Alexia Guilera

Les raons són, en part, de seguretat ja que rellisquen molt. Veïns i veïnes de Tiana han explicat a La Local que recorden que les llambordes han estat en aquesta cruïlla des de fa molts anys.

Alèxia  Guilera | 10/01/2018 a les 18:04 0
 

Les llambordes de la cruïlla dels carrers Lola Anglada i Centre no es podran conservar. Les obres d’arranjament d’aquesta zona del centre, que es reprenen aquesta setmana, les substituïran per les rajoles amb què també es pavimentarà el carrer del Centre.

DSC_1010

L’Ajuntament ha intentat mantenir-les però, finalment, no ha estat possible. Les raons són, en part, de seguretat ja que les llambordes són un tipus de paviment que rellisca molt, explica la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia:

 

Què en recorda el veïnat, d’aquestes llambordes

Els veïns i veïnes de Tiana que viuen per aquesta zona han explicat a La Local que recorden que les llambordes han estat a la cruïlla entre Lola Anglada i Centre des de fa molts anys. El Josep, que té el seu taller mecànic al carrer del Centre de fa molt de temps, n’és un d’ells:

 

Pel que fa a la substitució d’aquestes llambordes per rajoles, en Josep diu que li és indiferent el tipus de paviment que hi hagi ara:

 

Una altra veïna, la Primi, explica que recorda les llambordes des que va arribar a Tiana, fa més de 40 anys:

 

Les llambordes originals es van extreure de diversos trams de carrer mitjançant  un complex procediment d’extracció fa uns 30 anys. Procedien del carrer Lola Anglada i en les obres anteriors es va decidir concentrar-les al triangle on són en l’actualitat. Així es van poder conservar les originals que quedaven en aquell punt del centre del poble. Va ser en l’època del regidor d’Urbanisme Kike Herrando.

A les al.legacions a la reurbanització del centre que Junts va presentar el febrer de l’any passat, proposaven que es conservessin les llambordes ja existents a Centre amb Lola Anglada en comptes de posar un nou paviment.

Les obres al centre continuen

Aquesta mateixa setmana es reprendran les obres de reurbanització al carrer Sant Cebrià, on falta encara instal.lar-hi el nou enllumenat, posar-hi nou paviment i instal.lar altres elements que calen per deixar enllestida completament aquesta zona. Núria Garcia:

 

Ara per ara, indica Garcia, encara no es faran les obres al carrer del Centre, que començaran en unes setmanes. L’arranjament de 3 carrers del centre es va aturar tot just abans de Nadal, per no interferir en una de les èpoques més actives pel comerç local. Abans, el mes d’octubre, un vessament subterrani d’aigües grises no previst va fer que calgués aixecar el paviment durant uns dies, endarrerint les obres. Informació elaborada en col.laboració amb Marta López.

Alèxia  Guilera