Comerç

L’Espai Ecològic reobre al nou local

Cruïlla d'Anselm Clavé amb Isaac Albéniz, lloc on estarà instal·lada la carpa. / sergiquevedo

Can Jaumet ha recuperat les finestres i el carrer Anselm Clavé guanya una nova terrassa, la Yeho es mostrava molt contenta i emocionada per aquest nou començament

Sergi  Quevedo | 04/09/2017 a les 11:45 0
 

Faltaven pocs minuts per les 9 del matí i alguns curiosos rondaven el mític establiment de Can Jaumet. Allà aquest dilluns 4 de setembre començava la nova aventura de la Yeho Gel, que traslla el seu Espai Ecològic a aquest cèntric i antic local de Tiana. Can Jaumet, que és com es coneixia la botiga en anys anteriors, tornava a recuperar les finestres, la llum i el sostre. Un ambient molt clàssic per a aquest nou espai. L’espai també té teteria/cafeteria i, per tant, és més que una botiga: sucs, tès, pastissos, cafès o entrepans completen una oferta de menjar molt saludable i totalment ecològica. La propietària de l’Espai Ecològic, la Yeho, ens explica com se sent poca estona després d’obrir:

 

El local està totalment reformat. Hi destaca el sostre de volta catalana i també totes les finestres, que a l’antic negoci estaven tapiades. Un mostrador antic i l’enrajolat de la zona de la teteria donen un aire molt especial al local. Molta d’aquesta ambientació no la buscaven: se l’han trobat. Segons la propietària ha estat un “regal”:

 

ESPAI ECOLOGIC (24)

Imatge de l’interior del local

Una de les novetats és que també hi haurà terrassa al carrer. A més el local ha obert una segona porta que està situada a Alnselm Clavé: així es pot accedir directament a la teteria que té una oferta variada:

 

Els primers clients han estat tianencs il·lustres

Hem volgut conèixer els primers clients que s’han apropat a l’Espai Ecològic. El primer en seure a la seva cafeteria no ha estat altre que Miquel Gelabert. L’actor no s’ha volgut perdre la inauguració i ha començat a tastar un dels sucs de la carta. Explica què li sembla el nou local i també sabrem de que és el suc:

 

ESPAI ECOLOGIC (1)

Miquel Gelabert el primer client en provar els sucs del nou Espai Ecològic

Per altra banda el primer en agafar un cistell i començar a fer la compra ha estat Abel Queralt. Ell ens explicava què li semblava aquest nou emplaçament i ho comparava amb l’antic Navarro. Un exercici que, segons explica, “li costa”

 

Abel Queralt un dels primers en comprar al nou Espai Ecològic.

Abel Queralt un dels primers en comprar al nou Espai Ecològic.

 

Els canvis al carrer Anselm Clavé

ESPAI ECOLOGIC (21)

Amb el temps que ha passat i després de dos anys d’haver-se obert el doble revolt, ara el Carrer Anselm Clavé s’ha convertit en un dels punts neuràlgics del poble. El fet d’obrir-hi l’Espai Ecològic i que ja hi sigui el Revolt fa que la fisonomia del carrer hagi variat. Hem volgut saber l’opinió del comerç més veterà del lloc, en Josep Rosés. El responsable del Sindicat explica la millora que ha suposat i la futura convivència amb els nous veïns:

 

Per la seva part, la propietària de l’Espai Ecològic destaca que la vida que té aquest nou carrer és “preciosa”, per a ella:

 

Un que tampoc s’ha volgut perdre la inauguració ha estat Josep Maria Toffoli, que ha sentenciat de la següent manera: “Can Jaumet torna a ser el que era: un dels comerços més bonics del poble”.

Sergi  Quevedo