Ciència | Cultura

Llegir i experimentar

En Carlos Sierra, explicant l’experiment del taller d’electroforesi. / martalopez

Sota la iniciativa del Bibliolab i en col·laboració amb el Centre de Regulació Genòmica, Can Baratau ha organitzat un club del llibre complementat amb un taller d’electroforesi.

Marta  López | 17/01/2020 a les 12:16 0
 

Ciència i literatura s’han trobat aquest dijous a Can Baratau en un club del llibre especial dedicat al thriller “Un intrús a l’estany“, de Joan Marcé. Emmarcat dins de la setmana del festival Tiana Negra i amb el suport del Centre de Regulació Genòmica, aquest club del llibre forma part de la iniciativa Bibliolab, que busca que el públic lector s’acosti a la ciència. El conductor de la trobada, en Xavier Kirchner, ho explica:

 

El passat mes de desembre, abans de les vacances de Nadal, ja va tenir lloc una primera sessió on en Xavier va fer una introducció del primer capítol barrejada amb una explicació sobre l’ADN, part important per entendre el fil conductor del llibre. Aquesta sessió teòrica s’ha complementat aquest dijous amb una part pràctica gràcies el taller d’electroforesi:

 

La primera part de la sessió s’ha desenvolupat de la manera tradicional, comentant el llibre, l’autor i les impressions de cada lector. Després, en Carlos Sierra, científic i divulgador que forma part de l’equip de Comunicació del Centre de Regulació Genòmica, ha dirigit el taller. Ell mateix explica en què ha consistit:

 

Sierra també ha aprofitat la sessió per presentar el Centre de Regulació Genòmica i l’activitat científica i investigadora que duu a terme. A més, la seva intenció és continuar fent tallers similars per apropar la ciència de manera amena i divertida.

Marta López
Marta  López