Comerç

Melmelària s’ha fet gran

La Cristina al seu nou obrador, aquest dimarts / Alexia Guilera

La petita factoria tianenca de melmelades i chutneys casolans fa 3 anys de la millor manera: amb projectes, fires i encàrrecs per davant. Aquest dissabte una petita celebració inaugurarà el nou obrador on ja es fan més de 70 sabors diferents.

Alèxia  Guilera | 23/11/2016 a les 15:59 0
 

De vegades, la vida fa girs inesperats: és el cas de la Cristina Martorell, mestra de professió i, ara, cara visible de Melmelària, la petita factoria tianenca de melmelades i chutneys casolans.  Melmelària celebra els seus primers 3 anys de la millor manera per a un petit negoci: amb projectes, fires i encàrrecs per davant. Aquest dissabte una petita celebració inaugurarà el nou obrador que la Cristina acaba de fer als baixos de casa seva, al carrer Sant Isidre.

Tot va començar fa 3 anys una mica per sorpresa, explica la Cristina:

 

Després vindrien noves melmelades, també de fruites de l’hort de casa la Cristina: de caqui, de nespres, de llimona… una cosa va portar a l’altra i actualment, Melmelària ja té una setantena de sabors.

La brúixola que orienta Melmelària no és altra que la pròpia temporada. Per això, totes les fruites i verdures que la Cristina elabora són sempre de temporada i de quilòmetre zero. Ara mateix, l’obrador està habitat per carbasses, moniatos, castanyes, mandarines o taronges.

Hi ha una part de creació pròpia en les melmelades que la Cristina fa però també ha tingut mestres a qui agraeix els aprenentatges fets:

 

El pas de gegant, la Cristina el va fer el Nadal del 2013 quan una amiga la va animar a compartir estand a la Fira de Nadal de Tiana. Allò va ser un èxit i va vendre totes les melmelades. Aleshores, la seva amiga li va donar un bon consell: havia de continuar, no podia aturar-se.

Els primers dos anys, la Cristina va poder disposar de la cuina de l’antiga escola bressol El Cangur però poc a poc va anar necessitant més espai, per això el nou obrador és un altre pas endavant que era necessari fer:

 

A la seva petita factoria tianenca, la Cristina treballa molt, darrerament, amb espècies: curry, pebre, cúrcuma, nou moscada, clau, vainilla o canyella són companys habituals de viatge. La darrera incorporació a Melmelària han estat els pickles. Què són? La Cristina ens ho explica:

 

La cita més propera amb Tiana que té ara per ara Melmelària és la Fira de Nadal. I és que, com els darrers 3 desembres, les melmelades, els chutneys i els pickels d’aquesta tianenca tornaran a formar part de la clàssica trobada nadalenca.

Alèxia  Guilera