Cultura | Espectacles | Viure a Tiana

Més de 600 persones assisteixen a la 4a Festa dels Racons

/ annamolas

L’alta qualitat dels espectacles i la bellesa dels racons escollits han marcat l’edició de l’itinerari d’arts escèniques d’enguany.

La  Local | 08/05/2017 a les 12:44 0
 

Una ampolla d’aigua, crema de sol i calçat adequat. Aquestes eren les últimes indicacions que es van donar des de l’organització de la Festa dels Racons, que ha tingut lloc aquest dissabte. Recomanacions que van cobrar sentit durant l’itinerari, ja que es va tractar del recorregut més llarg en les 4 edicions que s’han fet (2.20h aproximadament) així com el més calorós (es va arribar als 25C°).

Tanmateix, cap de les persones participants va destacar aquests aspectes quan des de LaLocal els vam preguntar que els havia semblat. En canvi, subratllaven l’alta qualitat de les actuacions així com l’encert en l’elecció dels racons per on van passar.

Segons l’organització, la Festa va tornar a batre rècord de públic: més de 600 persones repartides entre els quatre passis disponibles (16.30h, 17h, 17.30h i 18h) es van presentar al punt d’inici del recorregut, la Plaça de l’Església.

Carlota Orobitg, una de les organitzadores, interpreta aquestes xifres com una prova que la Festa dels Racons és un esdeveniment ja totalment consolidat al poble:

 

La Festa va encadenar 9 actuacions repartides entre la plaça de l’Església i el Parc Joan Armengol i Moliner, passant pels carrers Edith Llaurador, Pompeu Fabra, Gosch i per la Riera d’en Font, que van estar tallats en el moment en què el públic hi passava. La varietat de disciplines va anar des de la poesia musicada, el ball, el clown, els titelles, l’òpera, les acrobàcies o la música, que tenia també registres molt diversos.

De manera que es van alternar moments de riures, com l’actuació de la pallassa La Paya, moments d’emocions profundes que van fer saltar més d’una llàgrima, com amb la companyia de dansa Cia Dell’Anima o la poesia de Maria Sevilla, i moments de sorpresa i adrenalina com ara el duet de Sara Bañeras i Abraham Espinosa (òpera) o les acrobàcies de la Cia Nom Provisional. Un conjunt de propostes que van deixar el públic agraït i atònit.

Segons les organitzadores, el dia va anar molt bé gràcies a la coordinació de totes les persones implicades. Una d’elles, Andrea Nevado, ens ho explica:

 

El final de festa va comptar amb barra de begudes i sopars a càrrec dels Descorxats i els Diables de Tiana. Com sempre, també hi havia la parada de bosses on es va vendre el disseny d’enguany i el de les passades edicions.

Roser Cussó, organitzadora i il·lustradora de tots els grafismes, dibuixos i bosses de la Festa ens explica com ha estat treballar a la Festa dels Racons des de Dinamarca:

 

Bossa de la Festa dels Racons 2017. Disseny: Roser Cussó (@rcusso_illustration)

Bossa de la Festa dels Racons 2017. Disseny: Roser Cussó (@rcusso_illustration)

Preguntem a Anna Molas, a l’organització, si podem esperar una cinquena Festa dels Racons i com es plantegen el futur de l’esdeveniment a llarg termini.

 

Tothom sembla estar-hi d’acord, la Festa dels Racons ha de continuar!

La  Local