Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Moció en bloc a Tiana pel compliment de la Llei 11/2014 contra l’homofòbia

Tots els partits que formen part del Consistori de Tiana han aprovat, al ple municipal d’aquest dimarts, una moció que pretén garantir el compliment en la seva totalitat de la Llei 11/2014 contra l’homofòbia. Així, Tiana és el primer poble de Catalunya en presentar una moció en bloc que garanteixi aquesta Llei.

Tot i que és una menció que han presentat en bloc tots els partits, prové d’una iniciativa de la CUP. Àlex Rosa, regidor d’aquest partit, s’ha mostrat molt agraït que tothom hagi volgut sumar-s’hi.

 

Aquest octubre ha fet un any de l’aprovació, ha explicat, “de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”. Segons explica Àlex Rosa, “en complir-se un any de l’aprovació havia d’estar 100% desenvolupada però no ha estat així”.

 

Cal destacar, però, que el text presentat no ha estat escrit únicament per les CUP sinó que ha estat redactat per regidors que formen part del moviment LGTBI. Es tracta de regidors i regidores dels Ajuntaments de Premià de Dalt, Premià de Mar, Barcelona, Cornellà o Ripollet, entre d’altres. A més a més, com que es tracta d’una llei que contempla la coeducació, també hi han participat entitats que no formen part del moviment LGTBI, com ara el moviment feminista i el col·lectiu Putes Indignades.

És per això que la moció pretén, dins de les competències municipals, fer complir l’article 12 de la Llei on s’explicita que cal fer incidència de la mateixa dins del món educatiu. Es vol, per tant, adoptar els compromisos necessaris perquè les escoles de Tiana la implementin. Segons Rosa, “l’educació és un pilar fonamental per eradicar qualsevol discriminació”:

 

Rosa comenta, també, que l’Ajuntament de Tiana compta amb 3 regidors que són mestres. Per tant, creu més fàcil fer “conscienciació i pedagogia” i “donar suport a les escoles per aplicar la Llei”.

Tot i així, hi ha moltes escoles d’altres municipis on aplicar-la no serà tan fàcil. Per tant, la moció presentada a Tiana vol ser un “toc d’alerta” per la Generalitat per tal que desenvolupi el que no ha fet fins ara.

Quines mesures s’aplicaran a Tiana?

A nivell pràctic, el que es pretén fer a les escoles és bàsicament una labor de conscienciació. Segons Rosa, el primer pas és entendre que aquesta moció no és partidista sinó que vol normalitzar un tema que socialment encara no està del tot integrat.

Per a fer-ho, considera fonamental conscienciar els mestres de les escoles de Tiana. Rosa explica que “no és el mateix ser respectuós amb la diversitat sexual que dur a terme pràctiques educatives i coeducatives al respecte”.