Cultura | El Maresme | Montgat | Religió

Celebració conjunta de la Verge del Carme a Montgat, Masnou i Premià de Mar

Desembarcament de la Verge del Carme a Montgat / cescandres

La processó del dissabte 16 de juliol s’inicia al port de Premià i recollirà la imatge al del Masnou. La desembarcaran a la platja de Montgat i la duran fins a l’església.
I si busques parella, la del Carme és la verge a la que li has de demanar.

Toni  Bravo | 15/07/2016 a les 12:11 0
 

La Mare de Déu del Carme és la patrona dels pescadors i també de moltes poblacions del litoral mediterrani. Curiosament, els pescadors de Montgat  adoren una patrona que té molt a veure amb Tiana: la Verge de l’Alegria.

El Pòsit de Pescadors Verge del Carme de Montgat, Masnou i Premià celebren conjuntament aquesta festivitat religiosa.

A 3/4 de de vuit, si l’estat de la mar ho permet, des del port de Premià sortiran les barques a buscar la Verge del Carme al Masnou.  Al voltant d’1/4 de 9 recullen la imatge i en processó arribaran a la platja de Montgat cap a les 9 del vespre.

3

Després del repic de campanes i la benedicció, portaran la Verge fins a l’església.

1

La festa continuarà cap a les 10 del vespre amb Havaneres a la Platja de Montgat, amb el grup “Els Cremats”. El punt final de la jornada serà el concert jove a càrrec de “Natural Things”.

A la majoria de les processons de la Verge del Carme es fa una ofrena floral, llençant rams a l’aigua, en memòria de tots aquells que varen trobar la mort a la mar.  En un moment donat les barques fan sonar reiteradament les sirenes en homenatge a la verge.

6

Curiosament, si tens la intenció de trobar parella, avui és el dia per demanar-ho. A Barcelona era tradicional que les fadrines de Ciutat Vella anessin a pregar a la Mare de Déu del Carme per trobar parella i ho feien amb l’oració següent:

‘Mare de Déu del Carme, / doneu-me un bon marit, / sia pobre, sia ric, / mentre vingui de seguit’.

En acabar, sortien a passejar per trobar passejant els joves casadors.

5

Toni  Bravo
 
 

Participa