Religió

Mossèn Ramon oficia la seva primera festivitat de Sant Bru

/ sergiquevedo

El nou mossèn de la parròquia de Tiana ha estat l’encarregat de dirigir el tradicional rés del rosari que congrega veïnat del carrer i amics a aquesta celebració centenària.

Sergi  Quevedo | 06/10/2016 a les 18:52 0
 

Sant Bru ha obrat el miracle i durant la celebració de la seva diada al carrer que porta el seu nom a Tiana, aquest dijous, ha lluït el sol. La incògnita sobre si la pluja deixaria fer l’acte s’ha resolt: el temps ho ha permès i, un any més, el veïnat de Sant Bru i els tianencs i tianenques en general, s’han apropat al carrer per celebrar la festivitat del sant.

El primer ha estat passar el rosari, que aquest any ha comptat amb una novetat. L’encarregat ha estat mossèn Ramon, el nou capellà de Tiana, que pren el relleu de mossèn Joan ja que aquest es jubila. Ell mateix, en acabar el rés del rosari, es mostrava molt content de poder començar a formar part de la vida tianenca:

 

Mossèn Ramon oficiant el Rosari al carrer Sant Bru

Mossèn Ramon oficiant el Rosari al carrer Sant Bru

L’anima de la festa, la gran organitzadora, no ha estat altra que la Dolors Romeu. La veïna del carrer Sant Bru ha tornat a ser la responsable d’engrescar tothom a tornar a fer la celebració que, any rere any, obre les portes d’aquest carrer a tothom qui ho vulgui. La Dolors estava molt contenta de com havia anat tot aquest dijous:

 

En acabar el rés del rosari hi ha hagut cava i pastes. També música, a càrrec de Josep Vidiella, que ha fet un recital de piano mentre la gent la feia petar en un ambient molt distès.

Celebració a la Cartoixa

Com és tradició, aquest matí de Sant Bru també hi ha hagut missa a la Cartoixa de Montalegre, d’on aquest sant és el patró. Ha estat una cerimònia d’unes dues hores aproximadament i després hi ha hagut la tradicional visita al monestir, només per homes i nois. Ho explica un dels seus assistents més il·lustres, Josep Maria Tòffoli:

 

Cartoixa de Montalegre pel dia de Sant Bru 2016 Foto de Josep Maria Toffoli

Cartoixa de Montalegre el dia de Sant Bru 2016. Foto de Josep Maria Toffoli

Així doncs, un any més la festivitat de Sant Bru ha tornat a obrir les portes a tots els tianencs d’un dels seus llocs més mítics i emblemàtics: la cartoixa de Montalegre. I a tots els tianencs i tianenques, a un dels carrers més entranyables de Tiana, el de Sant Bru.

Sergi  Quevedo
 
 

Participa