Salut

Nadal arriba limitat per les noves mesures sanitàries que entren en vigor el 24 de desembre

L'arbre de Nadal de la Plaça de la Vila. Foto: Guillem Francàs. / martalopez

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest mateix dijous les restriccions més dures, com la limitació de 10 persones en les trobades socials o el retorn del toc de queda nocturn d’una a sis de la matinada. Tiana, però, de moment no entra dins del criteri d’aplicació d'aquesta última.

Marta  López | 23/12/2021 a les 18:44 0
 

A partir de mitjanit, entraran en vigor les noves mesures sanitàries anunciades pel Govern de la Generalitat, que tindran una vigència de 15 dies. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest mateix dijous les restriccions més dures, com la limitació de 10 persones en les trobades socials o el retorn del toc de queda nocturn d’una a sis de la matinada.

Tiana, però, de moment no entra dins del criteri d’aplicació del toc de queda: només es farà als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència superior a 250 casos per 100.000 habitants en els últims 7 dies, o bé en aquells municipis que estiguin envoltats per localitats amb una alta incidència.

La resta de mesures, que no requerien l’aval del TSJC, són el tancament de l’oci nocturn, la reducció de l’aforament a l’interior de bars i restaurants al 50%, i l’aforament fins al 70% a botigues, espais culturals i esportius.

Aquesta última restricció ha afectat de ple a la representació de Jisàs de Netzerit programada per diumenge 26 de desembre, que ha hagut de veure reduït el seu aforament quan ja tenia totes les entrades venudes.

Pel que fa a les activitats nadalenques que l’Ajuntament de Tiana havia programat per la setmana que ve, estaran subjectes a l’evolució de la pandèmia i a les indicacions de les autoritats sanitàries, tal com ha explicat el mateix consistori.

L’aplicació d’aquestes noves mesures es deu a l’arribada de la variant òmicron i l’increment de contagis.

Segons les dades recollides en el Registre de casos de COVID-19 a Catalunya per municipi, diagnosticats amb PCR i test d’antígens, a Tiana, aquesta setmana, del 20 al 22 de desembre, s’han detectat 17 casos; l’anterior, del 13 al 19 de desembre, 55 casos; i la del 6 a l’11 de desembre, 30. Durant els primers dies del mes només se’n van detectar 9. El dia amb més casos detectats va ser el 17 de desembre, amb 14.

Marta López
Marta  López