Cultura

Nens i nenes de l’escola Mozartiana graven un disc amb finalitat solidària

Aquests són els infants de Mozartiana que toquen i canten al CD. Foto: Mozartiana / lalocal

Els diners de la venda d'aquest CD serviran per becar alguns infants de l'escola, les famílies dels quals no poden pagar totes les classes

Alèxia  Guilera | 08/06/2017 a les 10:41 0
 

Diuen que quan es tanca una porta, s’obre una finestra. A l’espai de formació musical Mozartiana ha estat ben bé així: veient que algunes de les famílies de l’alumnat no podien pagar part o totes les classes de música que hi fan, van decidir afrontar el problema. Nens i nenes acaben de gravar un disc amb peces pròpies, dirigits per professorat del centre: ara, amb la venda del CD, podran becar algunes famílies.

La gravació del disc es va poder materialitzar, com sol passar, per una suma de bona voluntat i gent solidària. En Pablo, professor de combo a Mozartiana i un dels precussors del projecte, ho explica:

 

Tal com explica en Pablo, fer cada disc els costa 1 euro: la resta és benefici. Per això, la proposta va tenir l’acceptació immediata de la Clara, directora del centre, i en Pau i la Ana-Rossi, dos dels professors implicats en aquesta aventura. Escoltem la Clara:

 

Per als infants, la gravació en un estudi ha estat una vivència fantàstica i molt creativa. Tres petites músiques de Mozartiana ens ho expliquen:

 

L’experiència ha anat tan bé que gravaran un segon disc el curs que ve, tal com explica en Pau, música i professor de bateria:

 

El disc el presentaran, en concert, aquest diumenge a les 12.30h, als Jardins Lola Anglada.

Alèxia  Guilera