Política

Nova acció política del CDR a Tiana

La Plaça de la Vila, aquesta matinada, Foto: CDR Tiana / Alexia Guilera

D'aquesta manera, ha assenyalat el CDR, han volgut retre homenatge "a les víctimes del feixisme i la repressió policial aplicades pel 155 dels partits de Parra i Pujol".

Alèxia  Guilera | 10/05/2018 a les 8:33 0
 

Aquesta matinada, les fotografies de polítics presos i exiliats catalans han tornat a aparèixer penjades pel poble, concretament a la Plaça de la Vila, a Tiana, i a la rotonda del Parc del Tramvia, a Montgat. A primera hora d’aquest matí, fotografies i pancartes ja havien estat retirades de la Plaça de la Vila.

L’acció l’ha reivindicat el Comitè per la Defensa de la República (CDR) de Tiana amb un tuit:

https://twitter.com/TianaCDR/status/994361984798875648

En un comunicat emès també de matinada, el CDR s’ha adreçat al PSC de Tiana per dir-li que “volem recordar-los que aquí, les úniques persones que assenyalen són ells”. Al comunicat, el CDR també ha volgut remarcar que aquest comitè mai ha reivindicat la pintada del número 155 a la porta de casa de l’alcaldessa, pintada que va aparèixer la nit del 21 de febrer passat. En aquest sentit, la nota afegeix que l’alcaldessa, “no s’autoproclami víctima dels CDR perquè ella -diu el comunicat- que ens elimina drets, no ens importa”.

“A Tiana” -segueix el comunicat- “les úniques persones que assenyalen a qui no legitima la seva política feixista són el senyor Xavier Doñate, la senyora Núria Garcia, la senyoraNúria Blasco, el senyor Diego Parra i la líder de la manada, Ester Pujol.”

Presos, exiliats o pendents de judici

Les fotografies i pancartes penjades a Tiana aquesta matinada han volgut retre homenatge, diu el comunicat del CDR,”a les víctimes del feixisme i la repressió policial aplicades pel 155 dels parits de Parra i Pujol”. Per això fan referència a persones que, assenyala el CDR, actualment són a la presó, estan pendents de judici o bé estan condemnades a anar-hi. Són els joves d’Altsasu Oihan, Jokin, Adur, Ander, Julen, Aritz, Iñaki, Ainara, els cantants Hasél i Valtònyk i els polítics Oriol junqueras, Quim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa. Jordi Rull, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Meritxell Borràs, Carles Mundó.

A la Plaça de la Vila també s’han penjat aquesta matinada fotos d’Anna Gabriel, Toni Comín, Carles Puigdemont, Marta Rovira, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig.

Aquest és el comunicat sencer:

COMUNICAT DEL CDR DE TIANAEl passat dimarts 8 de maig, a l’Ajuntament de Tiana, es va presentar una moció per part de la CUP, el PdeCat-DC, Junts per Tiana i ERC en contra de la criminalització dels CDR. El PSC va argumentar que estaven en contra i van posar l’accent en assenyalar gent no independentista. Des del CDR,  molt lluny de la realitat, volem recordar-los que aquí, les úniques persones que assenyalen són ells. També volem posar l’accent en què el CDR mai ha reivindicat la pintada del 155 a casa la porta de l’alcaldessa i que, per tant, no s’autoproclami víctima dels CDR, perquè ella que ens elimina drets, no ens importa. Que no tingui por de nosaltres que aquí, qui ataca el poble és ella.

A Tiana les úniques persones que assenyalen a qui no legitima la seva política feixista són el senyor Xavier Doñate, la senyora Núria Garcia, la senyora Núria Blasco, el senyor Diego Parra i la líder de la manada, Esther Pujol, que recordem que va impedir votar amb normalitat el dia 1 d’octubre al poble que la va fer alcaldessa.
Des del poble i gràcies al poble vam poder votar. Des del CDR de Tiana no ens preocupen ni el PSC ni el PP de Tiana, la seva ràtzia repressiva només ens dona ales per lluitar, estar més unides, alegres i combatives.
Per aquest motiu, un CDR més viu que mai i en creixement constant, aglutinant més d’un centenar de persones de totes les edats, ha volgut retre homenatge a les víctimes del feixisme i la repressió policial aplicades pel 155 dels partits de Parra i Pujol.  En aquest sentit hem omplert la plaça de la vila amb les imatges de les persones preses per motius polítics, les sentenciades amb presó i les exiliades. Ho hem fet perquè els nostres desitjos i pensaments només van dirigits amb la millor energia cap a les víctimes de la repressió.
No ens trobaran mai ni en la violència ni el terrorisme. Sempre ens trobaran amb la revolució dels somriures. El que sí que volem combatre és el poder que els fa pensar que som seus, que ens manen. Els carrers i les places seran sempre nostres, i de les preses i, per aquest motiu, ens acompanyaran a la plaça de la Vila. Segurament de nou l’anul·lació de la llibertat d’expressió per part d’Esther Pujol arribarà aviat i ordenarà aniquilar la nostra solidaritat, que és la millor arma.
A partir d’avui a la Plaça de la Vila de Tiana hi conviurem amb Oihan, Jokin, Adur, Ander, Julen, Aritz, Iñaki, Ainara d’Altsasu, els cantants Hasél i Valtònyk, els presos Oriol junqueras, Quim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa. Jordi Rull, Raul Romeva, Jordi Turull, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Meritxell Borràs, Carles Mundó i els exiliats Anna Gabriel, Toni Comín, Carles Puigdemont, Marta ROvira, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig.
Al PSC i al PP de Tiana un missatge ben clar; no ens aturarem fins aconseguir el que els heu robat, la llibertat.
CDR Tiana
Alèxia  Guilera