Festa Major

Núria Blasco: “La Festa Major està dissenyada per a que tothom tingui alguna cosa que li agradi”

Els gegants de Tiana, que enguany celebren 20 anys. / sergiquevedo

La Fira de la Cervesa, els gots de Tiana Solidària o l'orgue de l'església per a la benedicció són les principals novetats d'enguany.

Marta  López | 07/09/2018 a les 13:14 0
 

Aquest dissabte 8 de setembre, La Descorxada donarà inici als actes de la Festa Major de Sant Cebrià que ompliran l’agenda tianenca fins a gairebé finals de mes. La regidora de Cultura, Núria Blasco, explica que el model continua essent el mateix de sempre: divendres 14, dissabte 15 i diumenge 16 seran els plats forts, amb el major nombre d’activitats.

Actes com la ja mencionada Descorxada, la Festa del Tramvia o la Mongetada serviran d’entrants i, com a ressopó, es faran actes com el Rocòdrom, organitzat pel Centre Excursionista de Tiana, el Torneig de Futbol o els cotxes clàssics de l’ACIST.

La Festa Major de Sant Cebrià d’enguany continuarà tenint les activitats clàssiques, combinades amb algunes novetats o canvis. Núria Blasco ho explica:

 

Una altra novetat a destacar són els gots de Tiana Solidària, que serviran per recaptar diners pel Banc d’Aliments:

 

Aquest any, a més a més, també es farà servir l’orgue nou de l’església durant la benedicció del diumenge:

 

Tornaran a repetir activitats que es van introduir com a novetat en anys anteriors i han funcionat molt bé, com per exemple el tobogan d’aigua, la Festa del Tramvia o el concert jove. Activitats com la Festa dels Colors o els focs d’artifici amb el pícnic, que en el seu moment també van ser una novetat, ja s’han fet un lloc a la programació de la festa.

Dues de les cites clàssiques d’aquesta Festa Major són el pregó i Lu Nostru. Aquest any, el pregó anirà a càrrec del Cau, en motiu de la celebració dels seus 50 anys de vida:

 

El pregó infantil, com cada any, anirà a càrrec del Consell d’Infants i Adolescents de Tiana. Pel que fa a Lu Nostru, aquest any s’ha de destacar la celebració que es farà dels 20 anys dels Gegants de Tiana:

 

L’objectiu final, doncs, és intentar combinar aquestes activitats clàssiques amb altres de noves, explica la regidora:

 

Blasco diu que la Festa Major està dissenyada per a que tothom tingui quelcom que li agradi:

 

És per això que li és difícil dir quins actes tenen més èxit que d’altres, perquè depèn de cada públic:

 

Tal com es va fer a la Festa Major petita, el Consell d’Igualtat instal·larà un punt violeta:

 

Així doncs, aquest cap de setmana Tiana ja començarà a respirar Festa Major. La fira d’atraccions ja està instal·lada al Parc de l’Antic Camp de Futbol i els carrers del poble estan engalanats amb guirlandes. Dissabte 8 hi haurà La Descorxada, divendres 9 es celebrarà la Festa del Tramvia i es repartiran les làmines pel Concurs de dibuix infantil.

Els tiquets per a la Mongetada d’aquest dilluns 10 de setembre estaran a la venda fins al mateix dia de l’acte. En el cas que s’hagués de suspendre per pluja, es passaria al dia del pícnic, a la Petanca.

Marta López
Marta  López