Mobilitat | Urbanisme

Canvi de sentit de 5 carrers del poble: què diuen veïns i veïnes

Carrer Pau Casals, amb el sentit de circulació de baixada. Amb el canvi, els cotxes pujaran. / martalopez

La Local ha sortit al carrer per saber l'opinió de veïns i veïnes de la zona sobre aquest canvi ja que fa dies que hi ha força queixes a la xarxa social sobre aquests canvis. El veïnat de Pau Casals creu que se'ls "encoloma" un nombre elevat de vehicles prpcedents de Matas.

Marta  López | 01/12/2017 a les 11:59 0
 

El canvi de sentit que afecta la zona dels carrers Matas, Escalfapé, Pau Casals, Avinguda Ciutadella i Pep Ventura s’implantarà a partir del 22 de desembre, un cop comencin les vacances escolars de Nadal, ha explicat la regidora d’Urbanisme Núria Garcia.

L’objectiu final de la proposta és descongestionar de vehicles el carrer Matas i, en general, aquesta zona del poble. Volen fer que el gruix principal de circulació rodada de sud a nord del poble passi per la carretera. La mesura és, fins i tot, per aquells vehicles que venint de Montgat i el Maresme, vagin cap a la zona de Can Gaietà.

La Local ha sortit al carrer per saber l’opinió de veïns i veïnes de la zona sobre aquest canvi ja que fa dies que hi ha força queixes a la xarxa social sobre aquests canvis. El veïnat de Pau Casals creu que se’ls “encoloma” un nombre elevat de vehicles prpcedents de Matas.

Maria Olivella, viu a Pau Casals amb avinguda Ciutadella. Considera que el tríptic que ha repartit l’Ajuntament és un pamflet i, per això, demana una informació més àmplia sobre el tema. Explica que va demanar explicacions a l’Ajuntament, els va trucar però no li van agafar el telèfon. Després hi va anar en persona i va aconseguir reunir-se amb l’arquitecte que ha ideat el projecte. Creu que el canvi de direccions en aquella àrea serà un problema especialment a les hores punta, quan els pares i mares portin els infants a l’escola Tiziana.

 

Josep Maria Aixelà també viu a Pau Casals i coincideix que la zona serà un caos a les hores punta d’entrades i sortides de l’escola, ja que els pares i mares aparquen en doble fila i tot el trànsit que abans passava per Matas ara passarà per Pau Casals, diu:

 

Una veïna de l’avinguda Ciutadella també és del parer que el canvi serà “més liós”:

 

Ricard Gotarda, veí del carrer Matas, no veu quins avantatges poden tenir aquests canvis de sentit:

 

En canvi, un veí de l’avinguda Onze de Setembre no té, ara mateix, una opinió negativa del projecte. A ell, explica, el van beneficiar les obres que es van fer l’any passat al seu carrer i creu que aquest nou canvi de sentit podria ser positiu, tot i que caldrà veure’n els efectes quan estigui implantat, afirma:

 

reunió veïnat Ajuntament canvis direcció carrers

Veïns i veïnes han creuat opinions i han escoltat els detalls del projecte aquest dijous, en una reunió a l’Ajuntament amb la regidora d’Urbanisme, el cap de la Policia i el responsable de Doymos, l’empresa encarregada de fer l’estudi de mobilitat al poble.

Una informació elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.

Marta López
Marta  López