Benestar

Les parades a demanda: una mesura conjuntural

N9 arribant a la parada del creuament entre l'Avinguda Isaac Albèniz i el carrer Castellar / martifrancas

Usuaris i usuaries de la línia N9 donen la seva opinió sobre la implantació de les parades a demanda

Martí  Francàs | 25/02/2018 a les 0:35 0
 

Les parades a demanda en els autobusos nocturns han començat a implementar-se aquest cap de setmana. Hem parlat amb alguns usuaris de la línia i tots coincideixen en una mateixa idea. És, com a mínim, una mesura útil. Tot i que no és una solució al problema de fons que ha portat a adoptar aquesta mesura. La María, una veïna de Tiana ens explica un cas on creu que pot ser molt útil utilitzar la parada a demanda.

 

La mesura, segons l’Àrea Metropolitana de Barcelona està dirigida sobretot a dónes i a menors que puguin sentir-se en perill. Com el cas d’aquesta noi.

 

Qualsevol persona que es senti amenaçada pot recórrer a aquesta opció. I hi ha persones que ens han explicat que en algun moment han sentit que podrien necessitar-ho.

 

Per assegurar que es dugui a terme en llocs amb unes característiques mínimes de seguretat per a que la realitzi, la baixada a demanda fora de parades només es podrà fer per la porta del davant en trams urbans o bé quan el vehicle pugui parar adossat a la vorera o sobre passos de vianants.

 

Martí  Francàs